Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Princess Peach: Showtime!

princess peach showtime

Jubel jubel! Voor het eerst heeft Princess Peach haar eigen game. Als kind maakte ik al kennis met de prachtige prinses die uit de klauwen van de gemene Bowser gered moest worden. Nu hoeft ze niet meer te wachten tot Mario haar komt redden, maar is Princess Peach de heldin. In de game Princess Peach: Showtime voor de Nintendo Switch gaat de prinses zelf op avontuur en strijdt ze tegen het kwaad in een theater.

Stop het kwaad met sprankelkracht

Misschien dat niet iedere jongen zit te wachten op een game over een prinses, maar het maakt mijn zoon van zeven jaar niets uit dat hij in deze game als ‘meisje’ op avontuur gaat. In deze game bezoekt Princess Peach het Sprankeltheater voor een mooie voorstelling. Het theater ziet er betoverend mooi uit. De felle kleuren, mooie aankleding en details zorgen ervoor dat je zin hebt om het spel verder te ontdekken.

In het Sprankeltheater lopen allerlei schattige gele wezentjes, die Theets worden genoemd. Als de prinses naar het toneelstuk over de zwaardvechters gaat, wordt ze plotseling vastgezet door de kwaadaardige Madame Grape. Samen met gemaskerde slechteriken heeft het kwaad het theater overgenomen. Gelukkig krijgt Princess Peach hulp van de stervormige fee Stella om het kwaad te stoppen. Met een strik in haar haren heeft ze ‘sprankelkracht’. Hiermee kan de prinses de Theets beter maken en dingen laten stralen.

Princess Peach steelt de show

Mam, je hoort echt die hakken.‘ De prinses rent in haar typerende jurk dwars door de decors van het theater. Ieder level bestaat uit een toneelstuk in een ander thema. Onderweg rekent de prinses af met gemaskerd spuis en verzamelt sterrenmunten. Als Peach speciale kristallen heeft verzameld, transformeert ze in verschillende gedaantes zoals een zwaardvechter die korte metten maakt met levensgrote doornstruiken. Later in een cowgirl die de slechteriken in het nauw drijft met haar lasso en later in een actieheld die de stad beschermt met haar superkrachten. ‘Ja, Peach is sterk he?‘ aldus mijn zoon. Met iedere transformatie krijgt de prinses unieke vaardigheden.

Princess Peach redt de show

De game is gericht op jong publiek. Mijn zoon heeft de spelbesturing met de joy-cons vrijwel direct onder de knie. Het is een eenvoudige game, maar dat zegt nog niet dat het makkelijk is. Als mijn zevenjarige zoon tot drie keer toe de strijd moet aangaan met de ijzeren ridder dan raakt hij toch best een beetje gefrustreerd. De diverse toneelstukken maken de game aantrekkelijk om te spelen. Peach laat zich in volop hoedanigheden zien, zoals een sterrenkok, een ninja met gevaarlijke moves of als ijsdanseres met de mooiste pirouettes. Iedere keer is het weer een verrassing wat Peach te wachten staat.

Lees meer games voor de Nintendo Switch

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo