Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Acupressuur met Pranamat ECO®

pranamat eco spijkermat

Speciale aanbieding voor mijn lezers

Hoe kom je toch altijd met nieuwe dingen? Regelmatig krijg ik enthousiaste reacties. Niet vreemd, want ik sta altijd te popelen om dingen uit te proberen in het kader van gezondheid. Zo kreeg ik de vraag of ik de acupressuurmat Pranamat ECO wilde uitproberen. Uiteraard ben ik nieuwsgierig wat acupressuur doet voor mijn welzijn. In deze blog vertel ik je over de werking, mogelijke voordelen en mijn eerste ervaringen met acupressuur.

Hoe kan de Pranamat ECO jou helpen?

Voor je lol op een mat met stekels liggen? Eerlijk, ik was een beetje sceptisch. De uiteinden van de massagelotussen zijn scherp. Als je op de maat gaan liggen dan prikken ze in je huid. Als je voor het eerst in de weer gaat met een acupressuurmat dan wordt aangeraden om met een rugmassage te beginnen. Acupressuur kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van je boven- en onderrug en het verminderen van spanning in je nek en schouders. Maar ook het verbeteren van de kwaliteit van de huid op de dijen, billen en buik en een betere nachtrust met diepere slaap kunnen resultaten zijn.

Hoe werkt acupressuur?

Met acupressuur stimuleer je bepaalde drukpunten op je lichaam. Pranamat ECO is ontworpen om de rug, nek, armen, benen, voeten en handen te masseren. Het kan ook worden gebruikt op de hoofdhuid (bovenkant of zijkanten). Het wordt echter niet aanbevolen voor gebruik op het gezicht, de borst of de binnenkant van de dij. De scherpe massagelotussen van Pranamat ECO zetten de drukpunten in je lichaam aan het werk. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd en het lichaam maakt gelukshormonen aan die zorgen voor extra ontspanning en vermindering van pijn. En dat is gemakkelijk thuis te doen.

Aan de slag met Pranamat ECO

Het gebruik van de Pranamat ECO is moeiteloos. Er zitten geen bewegende onderdelen in de acupressuur massagemat. Het enige wat je hoeft te doen is stil liggen, ontspannen ademen en (hopelijk) genieten van de spanningsverlichting. Als je voor het eerst in de weer gaat met een acupressuur mat wordt aangeraden om met je rug te beginnen. Dat lijkt me een beetje pijnlijk dus begin ik, ondanks de adviezen, toch met mijn voeten. Voorzichtig druk ik mijn voeten in de lotussen. Het gevoel is intens, maar niet vervelend. Na enkele ogenblikken verspreidt zich een aangename warmte door mijn lijf. Ook lukt het om op de mat te staan zonder dat het pijn doet. Zo kun je een boost aan energie krijgen en/of je ontdoen van stress. Mijn kinderen vinden de Pranamat ECO heel interessant en voelen ook even met hun voetjes.

Natuurlijk waag ik mij later ook aan een rugmassage. De afmeting van de acupressuurmat is groot genoeg om mijn hele rug te bedekken. Eerlijk, het voelt nog een beetje ongemakkelijk. Het duurt wel een paar minuten voordat ik wat beter kan ontspannen. Ik houd mijn sessies kort van zo’n vijf tot tien minuten. Als dat comfortabel voelt, kan ik de massage later altijd nog uitbreiden. Mocht je een gevoelige huid hebben dan kun je een dunne laag kleding dragen tijdens de massage. Na de massage heb ik een tintelend gevoel en een rode huid met puntjes. Dit is het gevolg van de verhoogde bloedcirculatie.

Acupressuur is je persoonlijke masseur

Het verlagen van stress, het verhogen van energie, de aanmaak van je gelukshormonen en dit enkel in een paar minuten. Wie wil dat nou niet? Een beetje zelfzorg schiet er nog wel eens bij in. De acupressuur massage is voor mij een belangrijk moment om bewust goed voor mijzelf te zorgen. En je kunt het makkelijk inpassen in je ochtend- en/of avondroutine. Gebruik de Pranamat ECO bijvoorbeeld voor je voeten, terwijl je je tanden poetst of je haren föhnt.

Het gebruik van de Pranamat ECO vond ik even wennen, maar het verschil in spierspanning in mijn lichaam is merkbaar. Mijn spieren komen losser in mijn nek, schouder en rug. Ik blijf Pranamat ECO dan ook graag gebruiken op de momenten dat ik daar behoefte aan heb. Niet alleen bij spierspanning, maar bijvoorbeeld ook als ik last heb van opgezwollen benen.

Wat maakt Pranamat ECO uniek?

  • Eigen fabriek in Europa
  • OEKO-TEX-certificaat
  • Klinische proeven
  • Gepatenteerde lotusvorm
  • vijf jaar garantie

De Pranamat ECO vraagt een kleine investering. Maar dan krijg je ook een goede kwaliteit en dat rechtvaardigt de prijs. Wat ik ook mooi vind om te belichten, is dat er enkel natuurlijke kleurstoffen en materialen zijn gebruikt voor de Pranamat ECO, zoals natuurlijk katoen, linnen en kokosvezel. De lotusbloemen zijn gepatenteerd en worden gelast in plaats van gelijmd. De productie vindt plaats in Europa (geen uitbesteding in Azië of India) waar gebruik wordt gemaakt van groene energie. Ben je enthousiast geworden? Meestal begint de kennismaking met Pranamat ECO met een set van mat en kussen. Het is een perfect cadeau voor liefhebbers van een gezonde leefstijl of voor diegenen die geen tijd kunnen vinden voor een afspraak voor een massage!

Zie in onderstaande video hoe je Pranamat ECO dagelijks kunt gebruiken.

Hier vind je antwoord op al je vragen over Pranamat ECO

Meer beauty & wellness

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo