Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Cuppen om cellulite te verminderen

vivoya cupping set

Na mijn eerste cupping behandeling vroeg ik mij af of je nou ook jezelf kunt cuppen. Cupping is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van cups van glas of siliconen. Deze cups worden op je huid gezet en vacuüm getrokken. Door de zuigkracht komt je huid omhoog waardoor bindweefsel beter wordt doorbloedt. Cupping lijkt mij een mooie manier om de cellulite op mijn bovenbenen te verminderen en door cupping zelf thuis toe te passen, scheelt dat ook nog eens tijd én geld. En laten we eerlijk zijn, een beetje selfcare is natuurlijk nooit verkeerd. En dus ging ik mij daar eens in verdiepen. Wat blijkt? Er zijn volop mogelijkheden om cupping cups zelf te gebruiken. Lees gauw verder, dan vertel ik je hier meer over.

Lees hier over mijn eerste transformational cupping ervaring

Thuis cuppen is razend populair

Het is mij al gauw duidelijk dat ik de hype helemaal heb gemist. Het is al razend populair om je lichaam te cuppen om de bloedsomloop te stimuleren. Tijdens mijn cupping behandeling werd ik behandeld met cups van glas en een pomp, maar als je onervaren aan de slag gaat met cupping worden siliconen massage cups aangeraden. Deze cupping cups zijn gemaakt van een dik materiaal, onbreekbaar en makkelijk in gebruik. Je kunt het zien als een zachtere variant van de glazen cups.

Zodra je de cups in huis hebt, kun je met cupping beginnen. Naast de cups heb je niet veel nodig. Een beetje massageolie is wel aan te raden. Er zijn verschillende cupping technieken, zoals flash cupping, dynamische cupping en static cupping. De fijnste manier van cuppen vind ik om de cup comfortabel over je huid te laten glijden. Eerst doe ik een beetje massageolie op de plek die ik ga behandelen. Vervolgens knijp ik in de cup en plaats ik hem op mijn huid. De cup wordt vacuüm getrokken waarna ik met een vloeiende, cirkelvormige beweging over mijn lichaam beweeg.

Weg met dat sinaasappelhuidje

Cellulite is heel normaal, bijna alle vrouwen hebben het op hun heupen, benen of billen. Ik heb het, jij misschien ook wel. Niets mis mee, maar als je je eraan stoort dan kun je proberen om de cellulite te verminderen door middel van cupping massage. Speciale anti cellulite cupping cups hebben een iets andere vorm dan de ‘gewone’ cups, waarmee je de zuigkracht intenser kunt maken. De huid wordt als het ware opgetild waardoor het onderhuidse bindweefsel beter doorbloed. Hierdoor kunnen putjes in je huid verminderen.

Ik schrik niet meteen als mijn huid wat roder wordt. Dit is juist een goed teken, omdat de doorbloeding toeneemt. Het is geen blauwe plek. De verkleuring komt door de vermeerdering van het hoeveelheid bloed. Je immuunsysteem wordt aan het werk gezet. En nee je hoeft hier geen uren mee bezig te zijn. Door jezelf om de dag een korte massage te geven van twee tot vijf minuten kun je al zorgen voor een positief effect.

Cupping cups voor het gezicht

In principe kun je cupping toepassen over je hele lichaam: je benen, dijen, billen, maar ook je armen, buik en gezicht. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale cupping cups voor het gezicht verkrijgbaar. Hiermee ga je hetzelfde te werk als met de cups voor je lichaam, alleen zijn deze cups over het algemeen kleiner en hebben een vorm waarbij de intensiteit van de zuigkracht wat lager is. Je huid en de dunnere laag bindweefsel in het gezicht kunnen namelijk gevoeliger zijn. Cupping voor het gezicht kan helpen om fijne lijntjes te verminderen en de massage kan de collageenaanmaak een boost geven.

De genoemde cupping sets zijn verkrijgbaar bij o.a. Demassagewinkel.nl

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo