Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Hotspots / Kids / Reviews

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark van Nederland

Een gezellige chaos in een sprookjesachtige omgeving. Zo omschrijf ik ons bezoek aan Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Sprookjes worden werkelijkheid in de Flevolandse polder. Uiteraard hebben we pannenkoeken gegeten, maar het ging ons vooral om het magische speelpark in de tuin van het restaurant. Ga je echt een uur in de auto zitten voor een pannenkoekenrestaurant? Ja, het is de autorit waard en ik ga je vertellen waarom.

Beleef het sprookje zelf

‘Zullen we een keer naar Hans & Grietje gaan met de kinderen? ‘Een vriendin kwam met dit idee, terwijl ze geen idee had dat een bezoekje al een tijd op onze to do lijst stond. Meteen prikten we een datum voor een dagje Zeewolde. Onze auto parkeren we gratis op de grote gastenparkeerplaats aan de voorzijde van het restaurant. We melden ons eerst bij de gastvrouw bij de entree van het restaurant. We krijgen de menukaarten mee en om de afgesproken tijd van onze reservering moeten we ons melden op terras geel. De jongens duiken direct de speeltuin in. Dit pannenkoekenhuis is ooit begonnen met tien tafels, maar nu is het net een klein pretpark. Bij de self service halen we een verkoelend drankje en ijsjes, terwijl we de kinderen direct uit het oog verliezen.

Eén magisch speelparadijs

Bij de ingang is Grote Snoeptoren waarin de jongens zijn verdwenen. Via de andere kant zoeven ze van megagrote glijbanen weer naar buiten. We installeren ons aan een tafel aan de rand van de snoepboom met waterspeeltuin, terwijl de kinderen alweer dolenthousiast naar het grote springkussen rennen. We moeten ze even terugfluiten om in te smeren, want het is een heerlijke zonnige dag. Het ‘gele’ terras is één van de vele terrassen die in kleurzones zijn verdeeld. Dit terras bevindt zich tussen de Grote Snoeptoren en de skelterbaan. Verder zijn er diverse trampolines, springkussens, klimtoestellen, een grote hooiberg en nog veel meer. Kinderen kunnen het sprookje naspelen in een echt Hans & Grietje huisje en tegen elkaar races op de supergrote skelterbaan met driewielers.

De ideale leeftijd om zelfstandig te spelen is volgens Pannenkoekenhuis Hans & Grietje van 5 tot 12 jaar. Maar ook voor de kleinere (en grotere) kinderen is er genoeg te zien en spelen. Het buiten terrein is best omvangrijk en hierdoor kun je je kinderen niet altijd in de gaten houden vanaf het terras. Als we gezellig zitten te kletsen, zijn we dan ook met enige regelmaat een kind ‘uit het oog verloren’. Met hun leeftijd van vijf en zes jaar kunnen ze zich wel redden, maar het is toch een fijn idee om te weten waar je kind uithangt. Ik zag een meisje met een GPS-horloge haar moeder bellen. Zo’n ding was in dit speelpark echt een uitkomst geweest.

Op een zonnige dag is het aan te raden om een zwembroek, handdoek en/of droge kleding mee te nemen. Bij de Snoepboom kunnen kinderen heerlijk spetteren met water. Aandachtspunt: de vloer wordt glad en ik heb heel wat kindjes hard op hun hoofd zien vallen. We hebben buiten nog lang niet alle speelmogelijkheden ontdekt. En dan zijn we nog niet eens binnen geweest. Hier kom je oren en ogen tekort. Bewegende tafels, behekste vloeren, kamers onderste boven, magische machines en allerlei geheime trappen en glijbanen. Er is van alles te ontdekken.

Om-je-vingers-bij-op-te-likken lekkere pannenkoeken

Uiteraard staat de menukaart staat uiteraard volop pannenkoeken. Daarnaast kun je vers belegde broodjes, tosti’s en salades bestellen. Er is voldoende keuze en voor ieder wat wils. Voorafgaand aan de pannenkoeken bestellen we nachos en broodjes met dips. De bediening is goed en je krijgt snel je bestelde drankjes en snacks. Je vindt overigens geen snacks als frites en kroketten op de menukaart.

Bij de kinderpannenkoeken krijgen de kinderen een heksenneus en een heksencoin waarmee ze snoepjes kunnen uitkiezen in het snoepwinkeltjes van de Grote Snoeptoren. Binnen een mum van tijd zijn de pannenkoeken op en rennen de jongens weer de speeltuin in. Als het aan de kinderen had gelegen, waren we nooit meer naar huis gegaan. Het was een geslaagde dag!

Wil je het sprookje zelf beleven? Neem dan een kijkje op Hansengrietjezeewolde.nl

Avonturenpad Harderbos

Ons bezoek aan het Pannenkoekenhuis Hans & Grietje combineerden we met een wandeling. We kozen voor de Avonturenroute Harderbos, een wandelroute van 4,5 kilometer door het Harderbos, Deze route is speciaal geschikt voor gezinnen. Je komt langs een uitkijktoren, vlonderpad, trekpondje en wiebelbrug. Onderweg zien we sporen van bevers, zoals omgeknaagde bomen en beverglijbanen. Ook zien we aan de overkant van het water Schotse Hooglanders grazen. De natuur is prachtig en het is een leuk stukje wandelen. Helaas waren de uitkijktoren, het vlonderpad, het trekpondje en de wiebelbrug binnen de eerste kilometer van de wandeling. Daarna waren er nog wel bordjes met dierenweetjes onderweg, maar werd het toch meer wandelen dan avontuur. Meer natuurlijke klim- en klauterobjecten tijdens de route zou het Avonturenpad aantrekkelijker maken. Vanaf Pannenkoekenhuis Hans & Grietje kun je overigens ook een wandelroute volgen door het Harderbos.

Informatie over de Avonturenroute Harderbos vind je op de website van Natuurmonumenten

Meer kindvriendelijke hotspots, toffe producten en leuke boekreviews vind je onder Kids.

Hoofdfoto: hansengrietjezeewolde.nl

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo