Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Reviews

Junglepark Pantropica

pantropica

Voor een tropisch paradijs hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Op steenworp afstand vind je in de Noordoostpolder de grootste tropische tuinen van Europa. In Junglepark Pantropica waan je je op avontuur in de jungle en wandel je door verschillende overdekte tuinen met prachtige bloemen en duizenden vlinders. Stuk voor stuk zijn het tropische werelden waar je ook volop dieren kunt bewonderen, zoals aapjes, vissen, vogels en flamingo’s. Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden, zoals het speelparadijs Panavontura en voor de allerkleinsten een JungleRally. In Pantropica vind je volop avontuur en kom je ogen te kort om de kleurrijke flora en fauna te bewonderen. In deze blog vertel ik je over onze avonturen.

Ervaar het mooiste uit verschillende tropische werelden

Op een regenachtige dag in de voorjaarsvakantie vertrek ik met mijn jongens naar Pantropica voor een dagje in de jungle. Dit jungleparadijs is overdekt dus van het slechte weer merken wij niets. Pantropica beschikt over een eigen parkeergelegenheid en je parkeert je auto gratis voor de deur. Bij de ingang nemen we bakjes mee voor het voer voor dieren, zoals vogels en vissen. Natuurlijk staan de jongens te popelen om een speurtocht te doen. Hiermee gaan we op ontdekkingstocht over touwbruggen, geheime paden en langs vleesetende planten. Dat belooft volop avontuur!

Onze jungletocht begint in het regenwoud Amazonia. Mijn jongens wijzen direct naar de grote karpers en schildpadden. We zijn net binnen en ze kijken nu al hun ogen uit. Er staan op verschillende plekken automaten, waar je voer kunt kopen om de vissen te voeren, maar ook zonder voer komen ze heel dichtbij. Dan ontdekken mijn jongens een schommel onder een hut en een spannend pad van grote stenen. ‘Kom maar mama, je hoeft niet bang te zijn’, zegt mijn jongste zoon, en hij pakt mijn hand. Samen gaan we via wildpaadjes dieper de jungle in.

Via een spannende loopbrug gaan we verder. De jongens zien een uitkijktoren en vliegen vooruit. Niet alleen de kinderen komen ogen te kort, ik ben ook onder de indruk. Het park is ruim opgezet met brede paden en mooie doorkijkjes. Voor de avonturiers zijn er spannende paden van stenen en schelpen en overal zijn bruggetjes, maar de hoofdroute is toegankelijk voor een kinderwagen of rolstoel. Er zijn veel leuke zitjes, waar je even in alle rust kunt genieten van alles om je heen. Overal zie je nieuwe dingen. Je waant je echt in de tropen. Aan alles is gedacht. Zo hoor je niet alleen kabbelende beekjes, maar ook de achtergrondmuziek draagt bij aan het gevoel. Even zitten is er voor onze jongens niet bij. Ze hebben namelijk een grot ontdekt waar je doorheen kunt kruipen naar een waterval.

Duizenden bloemen en vlinders

Via avontuurlijke berdpaadjes ontdekken we de volgende wereld Vlinderica. Overal waar we kijken vliegen vlinders in deze grootste vlindertuin van Europa. De kinderen rennen door de tuin om ze allemaal aan te wijzen. Op verschillende plekjes ligt fruit waar de vlinder op af komen. Zo kun je ze extra goed bewonderen. Vooral de blauwe morpho valt enorm op. Maar zodra deze prachtige vlinder gaat zitten, klapt hij zijn vleugels dicht en zie je enkel bruine vleugels met oogvlekken.

We lunchen in de sprookjesachtige Hanami Flowerpark. Het voelt alsof je een sprookjeswereld in wandelt van duizenden kleurrijke bloemen. Er zijn idyllische prieeltjes en schommelbanken. Ook hier kijken we weer onze ogen uit. In het midden van de ruimte treffen we de bistro De Sakura waar we wat lekkers bestellen. We nemen plaats aan een gezellig zitje naast de vijver met reuzenwaterlelies om te genieten van al dit moois. Tijdens de lunch genieten we het swingende optreden van een Caribische steelband.

Maar lang zitten we hier niet, want de jongens willen graag naar de jungleshow Junglemasters. Deze interactieve show leert je op een speelse en actieve manier alles over de dieren in Pantropica en hun leefomgeving. De jungleshow duurt ongeveer 20 minuten.

Eindeloos ravotten

Mijn avonturiers konden hun geluk niet op toen ze gigantische indoorspeeltuin Panavontura in het vizier kregen. Een stoere en waterrijke speeltuin waar je je een weg moet banen door moerasachtig gebied met leuke obstakels. Je kunt eindeloos klimmen en klauteren, door donkere tunnels kruipen, water oppompen en zand vervoeren. Ook zijn er bruggen van netten, glijbanen en staat er een stoere Jeep. Ook voor de allerkleinsten is er een apart speelgedeelte. Binnen no-time hebben de jongens natte voeten. Gelukkig was ik hier op voorbereid en had ik een setje schone kleding meegenomen. Na de speeltuin wandelen we ook nog door de Flamingo Lagoon.

Naast de bistro is er nog een restaurant met binnenspeeltuin en ruim buitenterras. Buiten is er een houten schip waar kinderen op kunnen klimmen en klauteren. Het menu van het restaurant biedt voor ieder wat wils. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken en frietjes, maar je kunt er ook warme maaltijden en sandwiches bestellen.

Het voelt als een korte vakantie

‘Mama, ik wil hier echt nog een keer naar toe’, zegt mijn jongste zoon. Het is wel duidelijk dat we hebben genoten van de avonturen die we hebben beleefd in de tropen. Junglepark Pantropica is het absoluut waard om een stukje voor te rijden. Het park heeft prachtige thematuinen, veel verschillende dieren, diverse speeltuinen en gezellige eetgelegenheden. Ook met slecht weer, kun je hier goed terecht. Pantropica heeft alle ingrediënten in huis voor een leuk en avontuurlijk dagje uit. Sterker nog, een dagje struinen door dit tropische paradijs voelt als een korte vakantie voor het hele gezin!

Meer in Flevoland

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje
Belevenissenbos Lelystad

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo