Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Leefstijl / Reviews

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Van druk naar productief en meer rust

Een 6-urige werkdag klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Dat is het echter niet. In werksituaties zijn we vaak vooral druk met ‘druk zijn’. Mails, meetings en interrupties van collega’s houden ons af van het ‘echte’ werk en kosten onnodig veel tijd. Dat kan slimmer. Het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft je praktische tips en heldere inzichten. De schrijver, Björn Deusings, laat je zien dat het heel goed mogelijk is om veel tijd te besparen als je jezelf beter organiseert.

Best practices uit 20 jaar training

Het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur deelt een verzameling van 20 jaar kennis en ervaring. Björn Deusings is directeur van Tijdwinst.com, eigenaar van Timemanagement.nl en expert op het gebied van slimmer (samen)werken en persoonlijke effectiviteit. Hij traint al 20 jaar tienduizenden mensen in het efficiënter omgaan met hun tijd en energie.

In het eerste deel wordt ingegaan op het maken van keuzes en je brein. Het tweede deel gaat voornamelijk over het organiseren van je werk door middel van een waterdichte workflow. In het derde deel gaat Bjorn Deusings in op het onderhoud en plannen. Het vierde, tevens laatste gedeelte van dit boek, bevat losse tips en inzichten die je tijd zullen besparen. Elk hoofdstuk eindigt met een korte opsomming van wat je hebt geleerd en wat je kunt doen.

Timemanagement

Er is altijd te veel te doen. Je kunt tijd besparen als je jezelf beter organiseert, handiger informatie structureert, realistischer plant, op een slimme manier omgaat met complexe taken en je concentratie goed bewaakt. Timemanagement draait om het kiezen vanuit overzicht, zodat jij tevreden bent met de keuzes die jij hebt gemaakt. Dit boek staat vol tips die je hierbij helpen. Je kunt ze direct toepassen in je eigen (werk)leven. Het zijn praktische inzichten en slimme technieken die ervoor zorgen dat jij in control bent. Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar is vlot en toegankelijk geschreven en bied je volop inspiratie om jezelf beter te organiseren en tijd te sparen. Hoe je vervolgens die extra tijd gebruikt, is aan jou.

Persoonlijke noot

Als kantoormedewerker lees ik veel herkenning in dit boek in zowel de werksituaties als de oplossingen. Ik heb geen duidelijke taakomschrijving of werkproces hoe mijn werkdag eruit ziet. Elke dag is anders. Bovendien is het werk ‘nooit klaar’. Al die onafgeronde zaken kunnen onrust in je hoofd veroorzaken. Je staat voor je gevoel 24 uur per dag aan en dat gevoel kan je leven thuis behoorlijk verstoren. Precies dát is een voedingsbodem voor stress en burn-out.

Dit boek bevat herkenbare werksituaties en bevestigt grotendeels mijn manier van werken. Ik krijg ontzettend veel gedaan in een dag, omdat ik, al zeg ik het zelf, productief te werk ga. Organiseren is mij op het lijf geschreven. Als vraagbaak weten mijn collega’s mij de hele dag door goed te vinden en daarnaast verschijnt de ene na de andere notificatie in mijn beeldscherm. De hele dag door krijg ik opdrachten en taken voor diverse projecten. Multitasken noemde ik dat altijd. Nu weet ik dat ik goed timemanagementsysteem voor mezelf heb gemaakt. Toch inspireert dit boek me om nog meer rust in mijn werk te creëren. Mijn concentratievermogen is onlosmakelijk verbonden met productiviteit. Voortaan zet ik notificaties uit, want ze leiden alleen maar af. Ik plan concentratiemomenten in mijn agenda en bewaak zo mijn grenzen. Op die manier kom ik toe aan wat écht belangrijk is en houd ik misschien nog wel tijd over.

Koop Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar bij je lokale boekhandel of bestel bij Bol.com

Meer boekreviews over alles wat met gezond leven te maken heeft, vind je onder Boeken.

Tijdswinst – Elke dag om 15.00 uur klaar
Björn Deusings
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021582382
2021

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo