Zoeken...
TOP
Boeken Kids Reviews

Ondertussen op aarde

In het boek Ondertussen op aarde neemt een vader zijn twee ruziënde kinderen mee op een spannend buitenaards avontuur in de ruimte. Hij nodigt zijn kinderen uit om terug te kijken op de aarde en de conflicten die sinds het begin der tijden hebben plaatsgevonden. Oliver Jeffers verbindt een korte geschiedenis van de wereld met informatie over de ruimte.

Een unieke kijk op het leven op aarde

De vader en zijn kinderen komen eerst aan bij de maan en gaan daarna door Venus. Iedere keer wordt de geschiedenis in gedoken om te zien hoe de mensheid vocht voor ruimte en land. Ondertussen op aarde geeft een unieke kijk op het leven op onze planeet aarde. Oliver Jeffers laat op subtiele wijze zien dat onze plaats in de tijd en ruimte maar betrekkelijk is en dat ‘het verschil maken’ op kleine schaal begint. Dit doet hij met wetenswaardige feiten, humor en prachtige illustraties.

Waarom vechten?

Eerdere boeken van Oliver Jeffers, zoals Samen gaan bouwen en Gevonden, vond ik geweldig. Ook dit boek is een kunstwerk. Het onderwerp lijkt misschien wat zwaar, maar wel belangrijk. Als ouder ben je misschien geneigd om dit onderwerp niet met kinderen te bespreken, omdat je ze al die ellende wilt besparen. Maar misschien moeten we er juist samen over lezen en praten.

Ondertussen op aarde | Oliver Jeffers | Uitgeverij De Fontein | EAN 9789026164699

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit