Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De F1 Maatschappij

Iedereen is tegenwoordig druk. Eén op de vijf van alle werkende Nederlanders kampt met burn-out klachten en de helft van alle volwassenen is te zwaar. We willen alsmaar meer en alles moet sneller. We leven in een Formule 1 maatschappij, maar worden hier niet gelukkiger van. In het boek ‘De F1-Maatschappij‘ van Leon Schaepkens lees je waarom SLOW leven de sleutel is voor een gezond en leuk leven.

Snelheid van leven

Overprikkeld en gestresst, dat zijn we in onze huidige maatschappij maar al te vaak. Niet zo gek als je je bedenkt dat de snelheid waarmee de wereld in de afgelopen jaren is veranderd. Die F1 snelheid van leven ligt vele malen hoger dan de evolutie van ons brein. Vanaf het moment dat we wakker worden tot het moment dat we gaan slapen, zijn we druk. We hebben de hele dag te maken met een grote hoeveelheid prikkels en ’s nachts liggen miljoenen mensen te piekeren. We leven op adrenaline en raken opgebrand en uitgeput.

Het boek De F1 maatschappij leert je waarom onze manier van leven je uitput en waarom SLOW leven vaker leidt tot geluksmomenten. Het leert je hoe je je gedragspatronen kunt doorbreken en waarom sociaal contact je gelukkig maakt. Voor een leuk leven is een gezonde balans tussen autonomie en verbondenheid nodig. Levensvragen als ‘Wie ben ik? Wie kan ik echt zijn?’ komen aan bod.

Over de schrijver

Leon Schaepkens studeerde economie, bestuurskunde, rechten en psychologie. Hij is expert in gedrag, teams, leiderschap, verandering en gezondheid. Daarnaast is hij therapeut en toezichthouder. Hij adviseert en begeleidt organisaties, teams, bestuurders en managers in Nederland en België om gezond en met werkplezier hun doelen te realiseren. Eerder schreef Leon Schaepkens de bestseller ’10 miljoen jaar leiderschap’.

Pre-order het boek ‘De F1 Maatschappij’ eenvoudig online

De F1 maatschappij
Leon Schaepkens
S2Uitgevers

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo