Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

NewFysic dagboek deel 2

Je bent 0,6 kilogram afgevallen deze week.” Ik voel een lichte teleurstelling, want ik heb goed mijn best gedaan afgelopen week. Mijn persoonlijke coach Manja van NewFysic merkt het op en kijk direct verder dan het gewicht. “Je vetpercentage is heel mooi gedaald hoor, in drie weken ben je al 3 kilo aan puur vet kwijt! Dat moet je voelen aan je lijf!

Soms wil ik zo graag snel, sneller, snelst, maar ik weet natuurlijk ook wel dat snel afvallen niet de oplossing is. Waarom focus ik me dan toch weer op die kilo’s? Ik weet heel goed dat meer dan een kilo per week afvallen niet reëel is. Afvallen kost tijd. Ik moet me vooral niet wijsmaken dat het beter zou moeten, streber dat ik ook ben. Ik heb lekker gegeten, veel gesport, goed geslapen en een prima werkweek gehad. Ik ga gewoon hartstikke lekker! Dat geeft toch een totaal ander beeld?

Een mooie start

In de eerste week viel ik 1,4 kilogram af, waarvan -1,1 kilogram vet. Een mooie start. Ik had me voor 90% aan het voedingsplan gehouden dus ik had natuurlijk ook wel gehoopt op dit resultaat. In week twee had ik best veel trek; twee keer heb ik tussendoor een mueslireep gegeten en een handje wortels wat eigenlijk niet in het voedingsplan staat. In week 3 heb ik me weer keurig aan het voedingsplan gehouden. Zelfs met een familiefeestje had ik mijn eigen maaltijd meegenomen, terwijl de rest lekker zat te smullen van sushi. En at ik bleekselderij tijdens de race van Max Verstappen, terwijl de mannen aan de borrelhappen zaten. Het resultaat van week 4 mag er ook zijn; weer 1 kilo eraf. Ik merk dat ik wat meer durf te variëren met het voedingsplan, maar de tussendoortjes sla ik echt niet over!

Lees ook: Gezond afvallen met NewFysic

Gezond eten kan heel gewoon zijn

En nu vraag je je misschien af wat ik dan allemaal eet tijdens dit traject? Op de eerste plaats bevalt zes keer per dag eten mij erg goed. Eerder at ik ook drie gezonde maaltijden en drie tussendoortjes per dag. Als ik een tussendoortje vergeet, krijg ik gelijk trek en zin om snel en veel te eten. Dat gevoel is veel minder als ik me aan mijn voedingsplan houd.

Gezond eten kan heel lekker ‘en gewoon’ zijn. Zo hoef ik echt niet elke keer apart te koken, maar eten mijn gezin en ik gewoon met elkaar, zoals volkoren pasta, couscous of zilvervliesrijst. Of ik doe een kleine aanpassing waarbij zij aardappels eten en ik mijn maaltijd met wat extra groenten aanvul of een vegetarische hap. Lasagne maak ik in één schaal, waarvan een gedeelte met geraspte kaas voor mijn mannen en het andere deel met extra spinazie voor mij.

Mijn coach adviseert me om een aantal producten even te laten staan, waaronder noten, avocado, maïs, wortels, druiven en banaan. Het is niet dat ik deze producten nooit meer mag eten, maar tijdelijk even niet nuttig. Deze natuurlijke producten bevatten uiteraard goede voedingsstoffen, maar zijn rijker aan vetten en suikers dan andere producten. Ter ondersteuning van mijn gezonde voeding neem ik de volgende supplementen: eiwitten, multivitamine en omega 3.

Links: volkoren boterham met abrikozenjam (Zonnatura), vezelrijke crackers (Wasa) met rosbief, Philadelphia bieslook en tomaat. Rechts: roerei met roerbakgroenten, spinazie en kruiden naar smaak.

Links: groentewrap (NoFairytales) met yoghurt, gegrilde aubergine en courgette, komkommer, paprika, kruidige kipblokjes en granaatappelpitjes. Rechts: Lasagne van volkoren bladen met tomatensaus, veel groenten, rundergehakt en extra spinazie.

Je leest hier alles over mijn NewFysic traject

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo