Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Nationale vitaliteitsweek 2022

Als je een wens mocht doen, wat zou je dan wensen? Bijna altijd kiezen mensen voor een goede gezondheid. Waarom gaan we dan soms zo slordig om met onze eigen gezondheid? Veel ziekten zijn te voorkomen door een gezonde leefstijl. Gezond en vitaal zijn is niet alleen fijn, maar ook de basis voor een gelukkig leven. Het gaat om je goed voelen, zowel lichamelijk als mentaal en emotioneel. Wanneer je je niet fit voelt, is het lastiger om positief te zijn. Uitdagingen en tegenslagen kunnen ineens onoverkomelijke bergen lijken. Van 19 t/m 25 september 2022 vindt de Nationale Vitaliteitsweek plaats om iedereen bewust te maken van het belang van hun eigen veerkracht en vitaliteit.

Vitamine aandacht

Vitaliteit loont. In de eerste plaats voor jezelf. Want als je vitaal bent, ben je gezonder, vrolijker, socialer en succesvoller. Je hebt genoeg energie. Je voelt je goed en hebt zin en plezier in je leven. Om je vitaal te voelen weegt jouw gezondheid ook mee. Dat wil niet zeggen dat je niet ziek mag zijn, maar wel dat je probeert zo gezond mogelijk te leven. Maar vitaliteit speelt ook een rol op de werkvloer. Vitale medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Ze zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn out. Het thema van de Nationale Vitaliteitsweek is dit jaar Vitamine aandacht. Door de epidemie hebben we twee jaar op afstand en online gewerkt. Aandacht voor vitaliteit is belangrijk, voor jezelf en je familie, maar ook voor je collega’s. Hoe geef je aandacht aan jezelf? Aan je werk?

Iedereen kan meedoen

Je kunt op een laagdrempelige manier meedoen aan de Nationale Vitaliteitsweek. Misschien organiseert jouw werkgever activiteiten rondom vitaliteit, maar je kunt ook op eigen initiatief deelnemen aan allerlei trainingen en lezingen. Sommigen zijn kosteloos en voor andere wordt een vergoeding gevraagd waarmee een goed doel (Bas van de Goor Foundation) financieel wordt ondersteund.

Neem een kijkje op nationalevitaliteitsweek.nl voor meer informatie

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo