Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Jumbo 1000 KM bordspel

Stel je voor, je bent een ervaren coureur die 1000 kilometer moet afleggen. In het 1000 KM bordspel van Jumbo is het doel om als eerste over de finishlijn te komen, maar onderweg kom je stoplichten en snelheidslimieten tegen. Pas ook op voor je rivalen, want die proberen je te dwarsbomen. Ga jij de finish halen?

Tijdloos bordspel voor het hele gezin

‘Mam, kom nou. Het spel staat al klaar!‘ Mijn jongens van zes en zeven jaar staan te popelen om het racespel te spelen. 1000 KM is een klassiek familiespel uit 1954, maar opnieuw uitgebracht. Het is een tijdloos bordspel voor het hele gezin. De opzet van het spel is eenvoudig en met een korte blik op de spelregels kunnen we direct aan de slag. De spelinhoud bestaat uit:

  • een speelbord
  • 110 kaarten
  • 1 kaartenhouder
  • 4 autopionnen
  • 7 aanvalspionnen
  • 4 beschermingsstukken
  • spelregels.

Lees ook: Jumbo Perfect holiday

De spelregels

Elke speler krijgt een informatiekaart, zes speelkaarten en kiest een auto om de race mee te rijden. De jongste speler mag beginnen. De speler die aan de beurt is, pakt een nieuwe kaart van de stapel en speelt vervolgens één kaart. In het spel komen verschillende kaarten voor:

  • Kilometerkaart: spelers mogen hun auto het aangegeven aantal stukjes vooruitzetten.
  • Aanvalskaart: spelers mogen een andere speler ophouden door het bijbehorende aanvalsspeelstuk voor zijn/haar auto te plaatsen.
  • Verdedigingskaart: spelers mogen een aanval stoppen en het aanvalsspeelstuk dat voor hun auto staat, weghalen!

Met de kilometerkaarten kun je 25 km of zelfs 200 km je auto over het bord bewegen. Aangezien mijn jongste kleuter van zes jaar nog niet in honderdtallen telt, helpen we hem bij het aantal stapjes dat je mag zetten. De leeftijdsindicatie van dit spel is 8+, maar mijn zoon pakt het snel op en met één spelletje weet hij goed te vertellen hoeveel stapjes 75 km is. Het spelbord heeft ook een spiekbriefje.

Race tegen elkaar!

Ook wordt al gauw de aanval ingezet. Zo plagen we elkaar met een rood stoplicht of een lekke band. De race wordt extra spannend door meesterzetten te spelen die jouw auto beschermen van ongevallen onderweg. Na zo’n twintig minuten komt mijn jongste zoon als eerste over de finish. Natuurlijk wil de rest van de spelers meteen revanche! 1000 KM is een spannend en dynamisch spel. Een aanval kan het hele spelverloop veranderen. De kwaliteit van het bord, de spel en miniaturen vind ik top en mijn kinderen pakken de spelregels snel op. Kortom, dikke aanrader!

Bestel het bordspel 1000 KM van Jumbo eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo