Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch / Ontbijt

Mueslibollen

mueslibollen

Deze heerlijke mueslibollen zijn gemaakt met o.a. de naturel mix van Panash. Deze pannenkoekmix bestaat uit biologisch speltmeel. De mix is niet alleen een volledig plantaardig product, maar is ook zonder eieren en (koe-)melk te bereiden. De mix past daarom goed in een vegan of lactose vrij dieet. Deze mueslibollen zijn ronde broodjes. Ze hebben iets weg van een krentenbol, maar zijn iets droger en knapperiger dan een krentenbol. Het doet je misschien meer denken aan een hard broodje. Ik beleg ze graag met kaas of jam.

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 mueslibollen heb je de volgende ingrediënten nodig:
400 gram naturel mix (Panash)
150 gram muesli
250 ml (amandel)melk
30 gram plantaardige boter
1,5 el skinnysauce salty caramel (Cleanfoods)
7 gram gist
1,5 tl kaneel

Zie de ingrediënten als een basis die je kunt aanpassen naar jouw wensen. In plaats van de skinnysauce salty caramel kun je bijvoorbeeld ook agavesiroop of honing gebruiken. Gebruik gerust de muesli en (amandel)melk die je lekker vindt en thuis hebt.

Bereidingswijze

De naturel mix meng je met de muesli en kaneel in een grote kom. Verwarm de amandelmelk (in de magnetron bijvoorbeeld) en voeg hier de gist en skinnysauce salty caramel aan toe. Dit laat je tien minuten rusten. Verwarm vervolgens de plantaardige boter totdat deze helemaal zacht is (ook in de magnetron) en voeg dit toe aan het melkmengsel. Vervolgens voeg je de ingrediënten samen en kneed je een deegbal die zacht aanvoelt. Gebruik hierbij niet alle melk maar bewaar een kwart om eventueel later toe te voegen als het deeg te droog is. De deegbal laat je zo’n 45 minuten rijzen.

Vervolgens maak je bolletjes van het deeg en snij je aan de bovenkant van de bolletjes een kruis met een scherp mesje. De (hete lucht) oven verwarm je tot 200 graden. Voordat je de mueslibollen in de oven zet, bestrijk je de bovenkant met het melk mengsel. In circa 20 minuten bak je de mueslibollen vervolgens goudbruin. Eet smakelijk!

Meer lekkere en eenvoudige recepten vind je onder Food. Volg je me op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo