Zoeken...
TOP
Huis en tuin Reviews

Gordijnen als eyecatcher in je interieur

Heb jij je interieur een opfrisser gegeven na de feestdagen? Richting het voorjaar krijg ik altijd kriebels om iets in huis te veranderen. Een nieuwe plant of kleurrijke kussens voor op de bank. Maar wist je dat het veranderen van je raamdecoratie een grote impact kan hebben op de uitstraling van je woonkamer? Welke gordijnen je kiest voor je woonkamer is bepalend voor de sfeer die je wilt creëren. Ga je voor modern of landelijk? In deze blog vertel ik je over de laatste kleuren en trends.

De meest tijdloze vorm van raamdecoratie

Gordijnen zijn misschien wel de meest tijdloze vorm van raamdecoratie. In de woonkamer houden ze de warmte vast, zorgen ze voor privacy en sfeer. En als je op zoek gaat naar nieuwe exemplaren dan kom je erachter dat er enorm veel verschillende soorten zijn. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende gordijnen, vitrage, overgordijnen of inbetweens. En dan heb ik het nog niet eens over de verschillende stoffen, designs en kleuren die er op de markt verkrijgbaar zijn. Wat moet je nu kiezen?

Als je er al uit bent welke soort gordijnen je graag zou willen dan is het kiezen van de juiste kleur ook niet altijd eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Verreweg de meeste mensen kiezen voor beige. Dit is verreweg de populairste kleur voor gordijnen. Deze kleur straal rust en warmte uit, je kunt het supergoed combineren én het past in elk interieur. Ben jij fan van deze kleur? Dan zijn beige gordijnen perfect voor jou.

Maak van je raamdecoratie een ware eyecatcher

Beige gordijnen brengen licht in huis. Een lichte kleur gordijnen kan ervoor zorgen dat de woonkamer ruimer lijkt. Bovendien kun je een neutrale tint goed combineren met andere kleuren en past het goed bij bijvoorbeeld een houten vloer. Maar de keuze voor beige gordijnen is een veilige keuze. Je kunt er ook voor kiezen om van je raamdecoratie een ware eyecatcher te maken.

Zo koos ik voor opvallende gordijnen met een jungle print. Dit heeft mijn hele woonkamer een andere look gegeven. Het past mooi bij onze witte muren en tropisch hardhouten vloer. Het is een ware eyecatcher in ons interieur. Als je je raamdecoratie verandert, dan heb je meteen een andere look. Raamdecoratie hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de winter kiezen voor andere gordijnen dan in de zomer.

Lees ook: Foto’s in huis

Stéfani gets fit
TAGS:

«

»

Volg @stefani_getsfit