Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews

Mario Party Superstars

Mario is niet weg te denken uit ons leven. Regelmatig scheurt hij in zijn Mario Kart over ons beeldscherm, maar hij houdt ook wel van een feestje. Met Super Mario Party hingen we al vaak de slingers op, maar met Mario Party Superstars voor de Nintendo Switch is het tijd voor een feestje met een flink aantal klassiekers. Mijn mannen en ik kunnen ons uitleven met vijf klassieke bordspellen uit het Nintendo 64 tijdperk en 100 minigames uit de gehele serie in Mario Party Superstars.

Mama is Peach

Er ontstaat nog net geen ruzie bij het kiezen van de karakters: Mario, Yoshi, Peach, Luigi, Donkey Kong, Waluigi, Wario, Daisy, Rosalina en Birdo. “Mama, jij bent de prinses!” Mooi, daar bestaat in ieder geval geen discussie over. Vervolgens gaan we op avontuur om een superster te worden. Ieder speelbord heeft een eigen moeilijkheidsgraad, thema en toffe elementen. Maar we varen eerst met een boot naar de minigames berg waar we via verschillende tunnels en spelopties kunnen strijden om de meeste munten en sterren. Het zijn korte spelletjes die leuk zijn voor de hele familie. Voor elk spel kun je de spelregels bepalen. Hiermee kun je een potje flink beïnvloeden en (on)eerlijk maken. Zo stel je bijvoorbeeld het aantal speelbeurten in, de moeilijkheidsgraad van makkelijk tot moeilijk, welke soorten minigames er gespeeld gaan worden en met hoeveel sterren iedereen begint.

Lees ook: gamen ter ontspanning

Beleef de leukste party momenten

Na een aantal minigames starten we met een bordspel. Wie het hoogst dobbelt, mag beginnen. Je gooit de dobbelsteen om over het spelbord te bewegen. Iedere speler krijgt tien startmunten. In het spel is het de bedoeling dat je onderweg zoveel mogelijk munten verzameld. Elke speelronde eindigt met een minigame waarin je extra munten kunt scoren. We kozen voor de familie minigames, leuk voor zowel jong als oud. Hoe beter je speelt, des te meer munten verzamel je. Je verdiende munten kun je vervolgens uitgeven aan voorwerpen of sterren. En wie aan het einde van de rit de meeste sterren heeft, is natuurlijk dé superster!

De minigames brengen veel variatie in het spel. Elke keer worden we met een kort spelletje uitgedaagd tot van alles en nog wat. We geven Wario een facelift, geven Piranha plantjes water, hobbelen op paarden, roeien over woeste rivieren, racen met modelauto’s en nog veel meer! Voor de jongens is het soms nog een beetje oefenen met het drukken op de juiste knoppen van de Joy-con. Geen probleem, want we kunnen elke minigame zo vaak oefenen als we willen voordat we ‘voor het echie’ gaan. “Je moet wel sturen, mama. Pas op voor de rotsblokken.” Mijn jongens zijn super fanatiek, maar ik krijg ook een dikke knuffel als ik een spelletje win. Je speelt de spelletjes met maximaal vier personen. Mijn man en ik spelen niet altijd mee, want de jongens kunnen het spel ook zelfstandig spelen, alleen of met vriendjes en vriendinnetjes.

Iedereen is uitgenodigd

Even tot rust komen en je batterij weer opladen. Iedereen heeft een gezonde portie ontspanning nodig. We laten ons vaak opslokken en meesleuren door de waan van de dag. Met Mario Party Superstars gaan ontspanning en plezier hand in hand. Behalve ontspanning is ook bewezen dat het spelen van games je ruimtelijk inzicht, je oog-handcoördinatie en je reactievermogen bevorderen. Het spelen van games kun je samen met vrienden doen en een stuk actiever dan het kijken naar televisie. Zo springen mijn jongens bij de minigames vaak van de bank af om mee te springen en bewegen. Bovendien is gamen een gezellige activiteit voor het hele gezin en geeft het plezier. Gamen met Mario Party Superstars is gegarandeerd een feestje!

Bestel Mario Party Superstars voor de Nintendo Switch eenvoudig via Bol.com

Nintendo | PEGI-leeftijd: 3 | Super Mario | Nintendo Switch

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo