Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Producten / Reviews

299 honden (en één kat)

Ben jij in staat om alle 299 honden op de juiste manier in elkaar te passen? De stukjes van deze leuke puzzel hebben geen gewone vorm, maar elk stukje heeft de vorm van een hond. En het zijn er 299 in totaal! Plus een kat. Het is nog best een kluif om die ene kat te vinden tussen al die honden. Ben je meer een kattenmens? Deze puzzel is er ook met 299 katten (en één hond).

Koop 299 honden (en één kat) bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Puzzelen is gezond

Wist je dat puzzelen een fijne training is voor je hersenen? Niet alleen zinvol voor kinderen, maar voor alle leeftijden. Puzzelen zorgt voor een fitter brein en helpt je geheugen te trainen. 299 honden (en één kat) is een uitdagende puzzel, eens iets anders dan een normale, rechte puzzel. Elk stukje heeft een andere vorm en je kunt de stukjes niet zo aan elkaar leggen als een ‘normale’ puzzel. Net als honden zijn de puzzelstukjes in allerlei vormen en maten. Er ook kleine stukjes bij die voor nog meer uitdaging zorgen.

Mijn oudste zoon is stapelgek op honden. Elke dag vraagt hij om een hond als huisdier, maar helaas zal dat niet gebeuren in verband met mijn allergie. Deze puzzel is dan ook een schot in de roos. We gebruiken de bijgeleverde rand om de honden onder controle te houden. Als je de rand hebt afgebouwd, kun je zo naar het midden toewerken. Als je het helemaal zelf wilt doen dan begin je gewoon met een hond in het midden en werk je in cirkels naar buiten toe.

Samen puzzelen met mijn kinderen vind ik een ontspannende en gezellige bezigheid. Mijn oudste zoon oppert het idee om de puzzelstukjes op kleur te leggen. Aan de hand van de bijgeleverde poster zoeken we naar de passende stukjes. ‘Kijk mama, deze hond is echt lief.’ En deze hond slaapt!’ Dit is echt een waakhond, mama.’ De puzzel valt goed in de smaak. Bij het leggen van het laatste stukje zegt mijn jongste zoon: ‘Diegene die deze puzzel heeft gemaakt, heeft het ons behoorlijk moeilijk gemaakt, maar het is ons toch gelukt!’

Lees ook: Zwem mee met schildpad in de open zee

299 honden (en één kat)
Léa Maupetit 
Laurence King Publishing
300 puzzelstukjes
ISBN 9789492938558

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo