Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

De hybride werkomgeving

Mijn werkgever heeft de hybride werkomgeving aangekondigd als nieuwe standaard. Het klinkt modern, maar wat is het eigenlijk en draagt het bij aan je welzijn? Hybride werken is overal en op elk moment productief werken. Thuis, op kantoor, in het vliegtuig of bij je ouders op de bank. Hybride werken geeft je de mogelijkheid om te kiezen waar jij, als werknemer, het beste functioneert. Zo ga je naar kantoor om fysiek met collega’s af te spreken, te brainstormen om samen te lunchen. En werk je graag thuis in concentratie en aandacht.

Meer werkgeluk met hybride werken

Thuiswerken was voor de coronacrisis lang niet overal een vanzelfsprekendheid. Mijn werkgever gaf me echter al voor de crisis de mogelijkheid om zowel thuis als op kantoor te werken. Zo vond ik reistijd aan het einde van de dag stressvol in verband met het ophalen van de kinderen en eten maken. Nu ging ik vaak al eerder naar huis om vervolgens thuis nog wat te werken. Zo had ik de reistijd al gehad en dat gaf me een gerust gevoel. Thuiswerken bespaart me tijd, reiskosten en gezondheidsklachten. Ik waardeer de mogelijkheid om mijn werk naar eigen inzicht te kunnen combineren met mijn privé-situatie en persoonlijke behoeften. Zo kan ik overdag tijd vrij maken om te sporten en dit op een ander moment compenseren. Als je ’s middags hebt gesport, is het ook niet erg om ’s avonds nog wat te werken.

Bovendien ga ik effectiever met mijn tijd om. Op kantoor kreeg ik vaak onaangekondigde bezoekjes en vragen. Thuis word ik niet afgeleid door groepsconservaties en lawaai van het koffieapparaat of de printer. Ook merk ik dat online meetings kort en bonding zijn in vergelijking tot fysieke bijeenkomsten die nog wel eens ellelang konden duren.

Een groot voordeel van thuiswerken vind ik dat ik niet meer met de trein en de bus hoef te reizen naar mijn werkplek. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mijn energie. Ik kon er nog wel eens tegenop hikken om weer het overvolle OV in te gaan. Thuis start en sluit ik mijn werkdag minder vermoeid af.

Ergonomische werkplek

Bij hybride werken is een goede thuiswerkplek essentieel. Werken aan de keukentafel, een klapstoel achter een te klein bureau of een laptop zonder standaard en toetsenbord… het komt allemaal voor. Maar met lange werkdagen achter het scherm kun je last krijgen van klachten aan je hand, pols, arm, schouder of nek. Ergonomische producten kunnen een positieve bijdrage leveren aan je werkhouding.

Het beste van twee werelden

Hybride werken als nieuwe standaard zie ik als een ideale manier om mijn werk te doen. Ik vind het zelfs lastig om nadelen te bedenken. In het hybride model zie ik mijn collega’s misschien wat minder face-to-face, maar de voordelen wegen voor mij toch het zwaarst. Hybride werken betekent voor mij het beste van twee werelden.

Lees hier meer over een ergonomische werkplek

Afbeelding: Pexels

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo