Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Kids / Leuke dingen / Reviews

Just Dance 2022

Met 40 gloednieuwe nummers schudden we alles los met Just Dance 2022 van Ubisoft voor de Nintendo Switch. De ultieme dancegame is terug met monster hits en gouwe ouwen! Dansen is toch wel één van de leukste manieren om te bewegen. En dansen met Just Dance is niet alleen leuk, maar de choreografieën zijn ook nog eens een goede workout. Reken maar dat je hartslag omhoog gaat als je een paar nummers meedanst. Dans met Just Dance om fit te blijven, of op je humeur een boost geven of om plezier te maken met vrienden.

Of je nu liever optreedt zoals Beyoncé of losgaat op Imagine Dragons, met Just Dance 2022 is er voor ieder wat wils. Ook als je eigenlijk geen zin had om een dansje te wagen dan word je door deze game wel verleid om lekker mee te doen. De muziek prikkelt je om te bewegen. Het is alsof je niet stil kunt blijven staan. Met Just Dance 2021 gingen bij ons thuis de voetjes al van de vloer en dus keken we dan ook uit naar deze release.

Laat je verleiden door lekkere beats

Na het aanmaken van een dance avatar komen we in het startmenu. Hier kun je kiezen voor Just Dance, Kids of Quick play. Kids is een speciale plek voor kleine Just Dancers. Mijn jongens staan te popelen om een nummer te mogen kiezen. ‘Get on the fire truck’ van The Step Brigade is favoriet, maar ook de Funky robot staat op repeat. Je houdt de Joy-con in je rechterhand. Je volgt de coach alsof je in de spiegel kijkt en als je het ritme volgt kun je verschillende scores verdienen voor je moves. Pictogrammen in het scherm laten je alvast zien wat de volgende moves zijn, zo kun je je alvast voorbereiden op de volgende dansmoves.

Samen met mijn jongens maak ik plezier, terwijl we onze heupen los gooien op de beats. Voor kinderen zijn er weer volop leuke nummers om op te dansen. Vanaf begin december kun je zelfs voor het eerst met een mannelijk K3 lid dansen op het nieuwe nummer Waterval. Als je net begint, wil je misschien nog niet aan de meest uitdagende dansmoves beginnen. Als je wilt weten hoe moeilijk een nummer is voor je erop gaat dansen, kijk dan naar het aantal streepjes rechts van de titel. Met het spel valt veel te ontdekken. Zo zijn er ook dansnummers waarbij je een stoel nodig hebt.

Sweat-modus on

Met de Joy-con in mijn hand kies ik zelf wat nummers uit om op te dansen. De nummers die ik leuk vind, sla ik op in mijn eigen playlist. Je kunt je ook laten verrassen door een playlist of sporten tijdens het spelen. Zelf vind ik de Sweat-modus super motiverend, omdat je dan links in het scherm je verbrande calorieën ziet en hoelang je op je lievelingsnummers hebt gedanst. Sommige moves kan ik niet bijbenen, maar het gaat mij vooral om een stuk ontspanning en plezier. In Just Dance dans je in verschillende levels, waarmee je je dansniveau verhoogt. Zo kun je je danskunsten steeds verder uitbreiden. Wil je aan iedereen laten zien dat jij de beste danser ben? Dan kun je met dit spel zelfs meedoen aan toernooien met mensen over de hele wereld.

Bovendien is het nog nooit zo makkelijk geweest om Just Dance te spelen: met de Just Dance Controller-app op smartphones hebben dansers geen extra accessoires nodig om te dansen. Zo kun je naast de Joy-cons ook gebruik maken van een smartphone en met maar liefst zes spelers tegelijk spelen. De Just Dance Controller App is gratis beschikbaar op iOS en Android. Met een code kun je je smartphone vervolgens koppelen aan de spelcomputer.

Dansen zorgt voor een instant geluksgevoel

Iedereen weet wel dat bewegen goed is voor je gezondheid. Maar wist je dat dansen extra goed is voor je lichaam en geest? Dansen activeert belangrijke gebieden in je hersenen en doet dat ook nog eens meer dan andere vormen van beweging. Zo zijn er zelfs therapieën waarin naast fysiotherapie muziek en dans wordt ingezet. Schuif de tafels en stoelen dus lekker opzij en tover je woonkamer om tot een discovloer. Een klein dansje zorgt al voor een instant geluksgevoel. En dansen kun je overal. Of je nu een dansje doet onder de douche, in je woonkamer of tijdens het koken van de avondmaaltijd in de keuken. Wat er ook gebeurt in je leven: Just dance it out!

Bestel de game Just Dance 2022 eenvoudig via Bol.com

Ubisoft | PEGI-leeftijd: 3 | Nintendo Switch

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo