Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Games / Hotspots / Kids / Reviews

Virtual Reality bij Play-In Utrecht

Vergeet paintball, voortaan kun je bijna levensecht zombies en aliens afknallen met Virtual Reality. Als jij in bent voor voor vernieuwende en uitdagende ervaring dan ben je bij Play-In Utrecht aan het juiste adres. Als diehard fan van de serie The Walking Dead was ik super benieuwd naar de Virtual Reality Experience met angstaanjagende zombies. Samen met een vriendin beleefde ik een avontuurlijke middag en in deze blog vertel ik je hier alles over.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality heeft niet voor niets de afgelopen jaren een heleboel aandacht gekregen. Ook als je geen gamer bent, is Virtual Reality fantastisch. Het is een unieke computertechniek waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde omgeving. Om deze situatie te ervaren, moet je een speciale virtual reality (VR) bril met scherm opzetten. Met de VR bril stap je een nieuwe wereld in en worden je zintuigen flink op de proef gesteld.

Play-In Utrecht biedt verschillende VR Experiences met ieder een eigen unieke beleving. Ook is het mogelijk om meerdere games met elkaar te combineren. Natuurlijk stond ik te popelen om verschillende games uit te proberen. Een medewerker geeft ons een korte toelichting op het gebruik van de VR bril en controllers. Zonder game ervaring kun je hier prima mee overweg. Het is een lichtgewicht bril die je opzet als een duikbril. Daarnaast houd je een controller in iedere hand, waarbij je eigenlijk maar twee knoppen hoeft in te drukken tijdens het gamen.

Lees ook: Climb walls bij Play-In Utrecht

Waan je in een fantasiewereld

Mijn vriendin en ik starten met de game ‘Dead ahead’ waarin we zombies moeten afknallen. Dit spel spelen we in de VR Free Roam Zone waarin je vrij loopt in het spel. Zodra we de VR bril opzetten, hebben we totaal geen besef meer wat er om ons heen gebeurd. We zitten 360 graden in een totaal andere wereld. De adrenaline giert door mijn lijf als ik me probeer te oriënteren waar ik eigenlijk ben. Van ver komen er al zombies aan, maar we moeten virtueel onze wapens nog oppakken. Het lijkt nét echt dus als die angstaanjagende monsters dichterbij komen en ik mijn wapen niet op tijd klaar heb, gil ik de longen uit mijn lijf. Het is echt super spannend! Extra leuk is dan ook dat mijn vriendin en ik samen in één spel zitten, we kunnen elkaar dus ook virtual zien en elkaars rug dekken in een spannende strijd tegen zombies. Voor mijn vriendin is het iets te spannend en dus gaan we door met een volgend avontuur.

VR biedt volop avonturen

In het spel Cyber shock vliegen we door de ruimte en moeten wegduiken voor lasers en kogels, terwijl we buitenaardse vijanden proberen te vernietigen met lasergeweren. Je ervaart het gevoel van diepte levensecht. Ik voel de kriebels in mijn buik als ik net op tijd opzij spring om een firewall te ontwijken en een gevaarlijke afgrond passeer.

Mijn vriendin en ik zijn geen gamers, maar deze VR Experience is zo gaaf dat we er geen genoeg van krijgen. Arrowsong is de laatste game die we spelen. Dit spel spelen we niet in de free zone, maar komen we niet van onze plek af tijdens het gamen. In dit spel verdedigen we ons fantasie eiland tegen aanvallende vijanden zoals draken, orks en goblins. Vanaf houten torens aan de kust schieten we met pijl en boog alsof onze levens ervan af hangen. Fijn is dat onze pijlen nooit opraken dus we kunnen aan één stuk door blijven schieten. Met je armen en handen maak je de beweging alsof je de boog spant en de pijl schiet. Geloof me, mijn vriendin en ik hadden allebei spierpijn van de bewegingen.

Het was gewoon balen dat de tijd voorbij vloog, want we hadden allebei nog wel uren willen spelen. VR is écht next level gamen. Je kunt de games met een aantal spelers tegelijk spelen, maar het is ook leuk om naar elkaar te kijken. Als speler maak je allemaal hilarische bewegingen en als toeschouwer kun je meekijken met het scherm. Het is jammer dat ik je niet kan laten zien hoe de virtuele wereld eruit ziet, maar daarvoor moet je het echt eens uitproberen. VR is niet alleen een leuke activiteit met vrienden, maar bijvoorbeeld ook met een feestje of bedrijfsuitje.

Arcadehal

Het leuke van de grootste speelhal van Nederland is dat je de VR Experience kunt combineren met andere uitdagingen, zoals jumpen, puzzelen in een Escape Room of back to the 80’s in de Arcadehal. We nemen ook een kijkje bij de retro arcadespellen. Je vindt hier flipperkasten, de nieuwste Stern Pinball machines, buttonbashers, shooters, vechtspellen, dansspellen, muziekspellen, pooltafels en airhockeytafels. Hier waan je je in een retro game walhall waar je onbeperkt kunt gamen zonder pasjes, opwaarderen of muntjes. Ik had bijna spijt dat ik mijn jongens niet had meegenomen, want die hadden het hier ook helemaal geweldig gevonden. Na je activiteit kun je in de bar terecht voor een hapje of drankje om even bij te komen van alle indrukken en avonturen.

Over Play-In Utrecht

Play-In bevindt zich in The Wall in Utrecht en biedt een totaalbelevenis. Van gamen in een andere wereld met Virtual Reality tot back to the 80’s in onze Arcadehal. Zoek je nog meer uitdaging? Verover je hoogtevrees op de Climb Walls, spring zo hoog je kan in het trampolinepark of puzzel jezelf naar buiten vanuit de Escape Room. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de indoorspeeltuin Kids Paradise en voor de allerkleinsten is er een peuter zone. De locatie is makkelijk bereikbaar en ruimschoots parkeergelegenheid.

Klaar voor avontuur? Reserveer je VR Experience via Play-inutrecht.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo