Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Jackpot

De sleutel tot innerlijke rijkdom

Wat zou je doen met tien miljoen? Hoe ziet jouw ideale leven eruit als alles mogelijk zou zijn? Als tijd en geld geen enkel issue zouden vormen? Veel mensen dromen ervan om de jackpot te winnen om vervolgens nooit meer te hoeven werken, een groot huis te kopen of een wereldreis te maken. Na een moeilijke jeugd, slechte relaties en een depressie won Tamara Straatman tien miljoen euro in de Staatsloterij. Maar maakt geld écht gelukkig?

In het boek ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom‘ deelt Tamara Straatman haar ontroerende levensverhaal en inspireert ze om het allerbeste uit het leven te halen. Geld geeft je vrijheid waarmee je mooie dromen waar kunt maken, maar geluk moet uit jezelf komen. Dit boek gaat over hoe je alles uit het leven haalt door je mindset aan te passen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk. Tamara laat je zien hoe jij de touwtjes weer in handen krijgt. Hoe je mindset verband houdt met geluk, gezondheid en succes in het leven en hoe je je leven meer betekenis en waarde kunt geven.

Je ideale leven komt niet aanwaaien

Een blakende gezondheid, een stress- en schuldenvrij leven, een goed humeur en een positieve instelling, succes en geluk in de liefde, een droombaan, zelfvertrouwen en dagen vol levenslust. Je ideale leven komt niet aanwaaien. Onverwachte situaties zullen zich altijd voordoen, maar over het algemeen zul je zelf de slingers op moeten hangen. Zelfs als je alles kunt kopen wat je hart je begeert, dan nog zul je op zoek moeten gaan naar een echte vervulling.

Openhartig deelt Tamara haar levensverhaal met herinneringen aan haar jeugd en opvoeding, relaties, depressies en ziektes. Ze woog ooit 97 kilo, was ernstig depressief met een enorm laag zelfbeeld, faalangst, slechte relaties en weinig zakelijke successen. Ze heeft het zwaar te verduren gehad. Op eigen houtje is ze aan zichzelf gaan werken en heeft ze de regie over haar leven genomen.

Lees ook: Happy Life 365 van Kelly Weekers

Levenslessen

In ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom‘ neemt Tamara je stapsgewijs mee in haar leven en leefstijlverandering. Ze vertelt dapper en open over de route die zij heeft afgelegd tot sterke vrouw en succesvolle ondernemer. Bladzijde voor bladzijde voelt het alsof ik Tamara steeds beter leer kennen. Ik ken haar niet, maar ik heb het gevoel dat dit boek recht uit haar hart komt. Haar manier van schrijven is intiem, heel persoonlijk en toegankelijk. Het boek leest als een trein. Tijdens het lezen, voelde ik een drang om door te blijven lezen, om meer te weten te komen over Tamara. Haar verhaal raakt me en maakt iets in me los. Ik voel een soort verbondenheid en kon het boek dan ook niet wegleggen. Ik heb het boek verslonden.

Herkenning

In Jackpot vind ik veel herkenning. Net als Tamara had ik faalangst, een enorm laag zelfbeeld en zag ik altijd beren op de weg. Het is alweer jaren geleden dat ik tijdens een lunchpauze van mijn werk huilend op een bankje zat. Mijn werk vond ik alles behalve leuk, maar durfde niet voor mezelf te kiezen. Ik besefte me dat ik zelf in actie moest komen en de regie moest pakken over mijn leven. Niemand anders zou dat voor mij doen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en veranderde niet alleen van baan, maar ook van carrière.

Nadat ik moeder werd, werd ik overvallen door een enorme verantwoordelijkheidsgevoel en moest wennen aan mijn nieuwe leven. Ik cijferde mezelf compleet weg en kwam in een diep dal terecht. Op zijn zachts gezegd waren de tropenjaren traumatisch. Mijn man heeft me aan mijn haren naar de huisarts gesleept. Ik ging in therapie en kroop uit een diep dal. Op dat moment besloot ik anders door het leven te gaan.

Inspiratie tot innerlijke rijkdom

Veranderen vraagt om lef en zelfreflectie. Het is niet makkelijk, maar het absoluut waard. Ik durf steeds meer mezelf te zijn, eigen beslissingen te nemen, te luisteren naar mijn gevoel en de ruimte te nemen om voor mezelf te kiezen. ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom‘ bevestigt voor mij dat ik trots mag zijn op de reis die ik heb afgelegd en inspireert me om verder te groeien, om nog steviger in mijn schoenen te staan en mijn dromen waar te maken. Ik focus me op wat ik wil bereiken. Ik herkende me ook in het verwateren van vriendschappen tijdens het proces van mijn persoonlijke groei. Een mooie quote van Tamara die ik meeneem: ik laat mezelf alleen nog inspireren door mensen die verder zijn in hun ontwikkeling dan ik, omdat zij mij kunnen helpen bij mijn persoonlijke groei. Tamara inspireert me om mijn intuïtie verder te ontwikkelen. Hoe meer ik hierover lees, hoe blijer ik word.

Koop ‘Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom‘ bij je lokale boekhandel of via Stribe

Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom koop je bij je lokale of online boekhandel kopen of bestel je via Stribe. In dat geval ontvang je niet alleen een exclusief gesigneerd exemplaar, maar ook allerlei leuke extra cadeautjes. Leuk weetje: met het kopen van het boek ondersteun je de stichting ‘Kenya Child Care’, een rescue centre voor kinderen die als vuilnis op straat zijn gezet. Dit boek bevat papier gemaakt van steengruis en landbouwafval, een bijdrage aan een duurzame wereld.

Jackpot
Tamara Straatman
Ts Vision B.V.
ISBN 9789083077000
juli 2020

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo