Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Appels plukken bij Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik

boomgaard

Laarzen aan, een stevige tas mee en plukken maar! Hoe leuk dat je zelf de lekkerste appels en peren plukken tijdens de Appelplukdagen bij Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik. Een zelf geplukte appel smaakt veel sappiger dan de appels uit de winkel. En het is ook nog eens superleuk om zelf de mooiste exemplaren uit de boom te plukken. De appelplukdag is ontzettend leuk om een keer te doen. Voor ons een heerlijk gezinsuitje samen met goede vrienden in de natuur!

Struinen door de boomgaard

Onze auto parkeren we in het weiland tegenover de boerderij. Bij de ingang kun je muntjes kopen waarmee je met de huifkar richting de boomgaard kan of iets lekkers te eten en drinken kan halen. De jongens vinden het korte ritje in de huifkar geweldig, maar je kunt ook kiezen voor een boomgaard bij de boerderij. We besluiten om meteen de boomgaard in te gaan, want zo te zien verwachten ze een hoop mensen. De meest bekende appel is de Elstar, maar je vindt in de boomgaard van Boerderij Nieuw Slagmaat ook Gala, Jonagold, Goudreinette en nog veel meer. De boer legt je precies uit hoe je te werk moet gaan om de appels op de juiste manier met steeltje van de boom te plukken. Wat een toffe ervaring om door de boomgaard te struinen. De kosten voor het plukken zijn 1,50 euro per kilo. Maar dat is niet alles, behalve appels kun je ook peren, kiwibessen en pompoenen plukken.

De appelplukdag is ook een soort open dag en er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Overal staan glijbaantjes, traptrekkers, fietsjes en karretjes. Op het terras van de Landwinkel kun je genieten van een hapje of een drankje. Buiten worden pannenkoeken, poffertjes en hamburgers gebakken. Je kunt ook genieten van verse appeltaart met slagroom of een ijsje. Bij de kippen vind je ook een boerenbootcamp, oftewel een parcours van boomstammen. Voor de allerkleinsten is er een zandbak en speelhuisje. Bij mijn jongens is vooral de speeltractor erg populair. Natuurlijk is het ook erg leuk om een kijkje te nemen bij de dieren op de boerderij, zoals pony Jolly, de kippen en de paarden.

Maisdoolhof

Voor vier euro per persoon gaan we het maisdoolhof in. De jongens rennen vooruit en vinden het heerlijk om te verdwalen tussen het mais. Ik vind het vooral behoorlijk aan de prijs, maar dat mag de pret niet drukken. We vinden onze weg naar de uitkijktoren en kijken uit over het maisdoolhof en de weilanden.

Klompenpad

Mocht je het leuk vinden om nog meer van de omgeving te zien, loop dan het Klompenpad ‘Slagmaatpad’ die langs de boerderij komt. Het Slagmaatpad is het eerste Klompenpad voor kinderen, dat betekent dat er voor kinderen van alles te beleven is. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten om te doen. Ga het water over met het trekpontje of graaf ‘Romeinse Muntjes’ op. En trek in bos Wulven eens een emmertje met waterdiertjes omhoog of speel lekker in het Speelbos Nieuw Wulven.

Lees ook: Wandelen met alpaca’s in Eemdijk

Boerderij Nieuw Slagmaat
Marsdijk 5
3981 HE Bunnik
www.nieuwslagmaat.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo