Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De grote Mees Kees

Deze maand is het boek De grote Mees Kees verschenen, een kleurrijk en vrolijk voorleesboek over de populairste meester van Nederland. Mees Kees maakte meer dan tien jaar geleden zijn debuut voor lezers vanaf acht jaar, en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenkasten, bioscopen en theaters. Inmiddels zijn ook de kleine broertjes en zusjes aan de beurt. In dit fijne, grote voorleesboek zijn de Mees Kees-boeken De rekenrap en In de gloria gebundeld.

De beste meester van de wereld

Mees Kees is stagiair, dus hij weet nog niet goed wat een meester allemaal moet doen. Toch is hij al de beste meester van de wereld, want hij heeft een klas vol experts! De kinderen leren hem dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. En het is veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft. Het fijnste is dat de meester altijd helpt bij rampen. Of het nou over tien-minuten-gesprekken gaat of over supersaaie musicals, Mees Kees verzint altijd wel een oplossing!

Regelmatig wordt er op school voorgelezen uit de boeken van Mees Kees, maar ook thuis lezen mijn jongens de boeken zelfstandig. Het zijn vrolijke boeken met humor. Ik kan er kort en krachtig over zijn. De boeken van Mees Kees zijn ontzettend leuke kinderboeken. Voorlezen is ook als ouder zeker geen straf! Naast de boeken is er over de populaire stagiair een aantal films, een televisieserie én een televisiequiz gemaakt.

Geef een (prenten)boek cadeau

Mirjam Oldenhave bracht in 2009 het eerste deel uit in de populaire serie: Mees Kees – Een pittig klasje. Ochtendblad Trouw noemde het boek destijds ‘een terechte favoriet’. Dit jaar maakt het boek onderdeel uit van de campagne Geef een (prenten)boek cadeau. Het boek zal het komende jaar voor slechts €2,99 te koop zijn in de boekenhandel. 

De Grote Mees Kees | Mirjam Oldenhave | Uitgeverij Ploegsma | 9789021685427 

Bekijk hier nog meer leuke tips voor kinderboeken

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo