Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Ik leer lezen met Zwijsen

leren lezen met Zwijsen

Leren lezen wordt nog leuker met Ik leer lezen met Zwijsen. Als kinderen leren lezen gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar leren lezen betekent ook: veel leeskilometers maken. Daarom ontwikkelde Zwijsen in samenwerking met leerkrachten en boekhandels de nieuwe AVI-serie ‘Ik leer lezen met Zwijsen’. Met de boeken in de serie oefenen kinderen zelf met lezen. De serie bestaat uit 18 boeken in totaal, van AVI Start tot en met AVI E4.

Diverse thema’s

De boeken ‘Kom mee naar mijn huis’ en ‘Mees gaat met de bus’ zijn de twee eenvoudigste boekjes in deze serie. Met losse woorden in de illustraties en een paar korte zinnetjes. De overige boeken zijn echte leesverhalen. De boekenserie Ik leer lezen met Zwijsen groeit mee met de leesvaardigheid van het kind. Kinderen kunnen de boeken vanaf het begin meteen helemaal zelf lezen. De serie bestaat uit diverse thema’s als piraten, robots, dansen, dieren, avontuur en humor. Naar mijn idee zit er voor ieder kind wel een thema bij die hen aanspreekt.

Lees ook: Ben ik een kip?

Lezen op AVI niveau

Op de kaft van de boeken vind je het AVI leesniveau terug. Mijn jongens hebben net hun eerste rapport gekregen in groep 3 en 4. Ze lezen goed mee op het gewenste niveau. Mijn jongste zoon in groep 3 leest nu boeken op AVI E3 niveau en mijn zoon in groep 4 leest AVI M4. Uit de Ik leer lezen met Zwijsen serie heb ik twee boeken voor hen gekozen: Wij gaan weg! en Een speurder let altijd op!

Mijn jongste zoon is weg van het verhaal over twee pinguïns die graag een kind willen en op zoek gaan naar een ei. Het is een eigentijds en vrolijk dierenverhaal. Mijn oudste zoon duikt in een spannend speurdersverhaal met de altijd weer geweldige Spekkie en Sproet in de hoofdrol, op AVI M4. Beide boeken bevatten een goed leesbaar lettertype en leuke illustraties. Ik merk dat mijn jongens de illustraties aandachtiger bekijken naar mate ze meer in het verhaal komen. Leuke boeken en tevens een mooi cadeau voor jonge lezertjes.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo