Zoeken...
TOP
Boeken Kids

Groene planeet

Groene planeet is het kinderboek naar de baanbrekende serie van David Attenborough. Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels: planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen. In het prachtige boek Groene planeet reis je mee door tropische regenwouden en woestijnen, onder water en door de bossen. Je maakt kennis met een poep-etende boekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger.

We leven op een prachtige planeet

Dit boek neemt je mee in de wonderlijke wereld van planten en bomen. Er wordt uitgelegd waar we de natuur voor nodig hebben en benoemt hierbij bijzondere planten en bomen. De illustraties zijn waanzinnig mooi en soms volledig over de bladzijdes heen. De kleuren spatten van de bladzijden af. Mijn jongens zijn vooral onder de indruk van de planten in de wondere woestijnwereld. Zelf ben ik weg van de seizoensbomen en -planten. De kleuren in de herfst vind ik waanzinnig mooi.

Wist je dat alleen al kijken naar een groene omgeving een positieve werking heeft op je gezondheid? Met het doorbladeren van dit boek krijg ik al een glimlach op mijn gezicht. Ook mijn jongens zijn enthousiast. Planten zijn fascinerend en zoals het boek Groene planeet uitlegt, zo ongelofelijk belangrijk. Ik vind het belangrijk dat mijn jongens de natuur bewonderen, liefhebben en leren hoe we het moeten beschermen. Pak het boek erbij en verwonder je op onze prachtige groene planeet.

Lees ook: Bevroren planeet

Groene planeet | Leisa Stewart-Sharpe | Uitgeverij Lemniscaat | EAN 9789047713647 

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit