Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Overig / Sport

Fiets naar je Werk Dag

Fiets jij wel eens naar je werk? Vandaag vindt de 18e jaarlijks terugkerende ‘Fiets naar je Werk Dag‘ plaats met als doel iedereen aan te moedigen om vaker de fiets te pakken. Vorig jaar was het aantal deelnemers nog nooit zo hoog. Maar liefst 33.350 deelnemers gingen op de fiets naar hun werk of maakten een thuiswerkrondje op de fiets. Ook steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren en maken er een feestje van. Zo ontvingen ze de fietsende medewerkers met o.a. een orkestje, ontbijtje of een andere gezonde lekkernij!

Gezond, duurzaam én handig!

Fietsen betekent voor mij genieten van de frisse lucht, de geur van vers gebakken brood en de wind die door mijn haren waait. Fietsen biedt talloze voordelen en bovendien is volgens TNO het ziekteverzuim onder fietsende werknemers lager dan collega’s die met de auto naar het werk komen. Wie regelmatig fietst, is fitter en gezonder. Fietsen naar het werk kan niet alleen de fysieke gezondheid verbeteren, maar ook de mentale gezondheid. Het verbetert je stemming, vermindert stress en bevordert de algehele vitaliteit. Door de frisse lucht, lichaamsbeweging en het vermijden van files, begin je ontspannen aan je werkdag en ben je productiever. Aan het einde van de dag biedt het een moment van beweging en mindfulness om te kunnen loslaten, wat helpt om stress te verminderen.

Een fiets maakt het verschil

Als je naar je werk fietst, fiets je sowieso voor een goed doel. Dat ben je namelijk zelf! Maar wil je ook iets goeds doen voor een ander? Lees dan verder! Met de Fiets naar je Werk Dag worden de Bike4Work projecten van de organisatie Cycling out of Poverty (CooP-Africa) in Oeganda en Kenia ondersteund. Een organisatie die ondernemers in deze landen voorziet van een fiets. En dat verhoogt direct de levensstandaard van vele gezinnen. In 2023 is 14.961,40 euro gedoneerd aan CooP Africa. Hiermee kunnen we dit jaar 100 zorgverleners, boeren en ondernemers in Oeganda en Kenia uitrusten met een fiets voor verbeterde toegang tot onderwijs, zorg, werk en inkomen.

Lees ook: Ik fiets. Jij ook?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo