Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Technologie en supplementen

supplementen

Meer dan de helft van de Nederlanders die een gezonde leefstijl nastreven, gebruikt hierbij ondersteuning als technologie, voedingssupplementen en sportsupplementen. Het gebruik van een smartwatch is in vier jaar zelfs bijna verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek onder 500 respondenten in opdracht van DPG Media.

Gebruik technologie neemt toe

Het volgen van een gezonde levensstijl speelt een belangrijke rol in het leven van verreweg de meeste Nederlanders (88%). Ze proberen om gezonder te eten, voldoende te slapen en veel te bewegen, en maken daarnaast ook steeds vaker gebruik van ondersteunende middelen om gezond te blijven. Zo gebruikt maar liefst zestig procent van de Nederlanders technologie (zoals smartwatches en stappentellers) om hun gezondheid te monitoren. De smartwatch is hierbij het meest populair: bijna 30 procent van de respondenten maakt hier gebruik van. In 2020 was dat nog 17 procent.   

Meer supplementengebruik

Andere veelgebruikte ondersteunende middelen om gezond te blijven zijn supplementen. Voedingssupplementen worden door 61 procent van de respondenten gebruikt als aanvulling op hun eetpatroon. Sportsupplementen als eiwitten en magnesium zijn ook populair: 34 procent maakt daar gebruik van. Bij het kiezen voor supplementen vindt men de werking, kwaliteit en prijs van het product het belangrijkst. Een derde van de jongere generatie vindt positieve reviews ook erg belangrijk bij het aanschaffen van supplementen, terwijl maar vijf procent van de oudere generatie dit vindt. 

Zorgen om gezondheid

Ondanks dat veel Nederlanders graag een gezonde leefstijl willen, vindt meer dan 1 op de 3 het lastig om hiervoor aanpassingen te maken. Vooral mensen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar vinden dit lastig. Zij maken zich daarnaast ook het vaakst zorgen om hun gezondheid (35 procent) en zijn het meest geïnteresseerd in preventief onderzoek, zoals een bodyscan. Uit het onderzoek blijkt dat respondenten een goed en eenduidig beeld hebben over wat een gezonde levensstijl inhoudt. Ze noemen hierbij bewegen, sporten, voeding, buitenlucht, slapen, balans, variatie, lachen, ontspanning, slaap en niet roken/drinken. Tegelijkertijd geeft een groot deel van hen aan het lastig te vinden om hun gedrag te veranderen of vol te houden.

Bron van deze blog: DPG Media. Header: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo