Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Speelgoed van het Jaar 2022

Breng tot en met 28 oktober jouw stem uit op de winnaars van de vakjury

Ieder jaar komt er veel nieuw speelgoed op de markt. Hoe vind je nou tussen al die nieuwe artikelen het leukste en mooiste speelgoed? Al ruim 45 jaar wordt de Speelgoed van het Jaar verkiezing georganiseerd om te helpen bij het maken van een keuze naar speelgoed dat uitblinkt in veiligheid, kwaliteit en originaliteit. Een belangrijk speerpunt van deze verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren.

Goed Speelgoed

Online kun je ontzettend veel (goedkope) speeltjes kopen. Vaak weet je helemaal niet waar die speeltjes eigenlijk vandaan komen. En hoe het veilig is en aan de Europese standaarden voldoet. Dit is precies waar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bij helpt. Met dit keurmerk weet je als koper dat je goed en veilig speelgoed hebt gekocht dat voldoet aan Europese standaarden. Daarnaast is het origineel en geen namaak. Het is speelgoed dat optimaal speelplezier biedt en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

In de zomerperiode heeft een deskundige jury maar liefst 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Uit alle deelnemende producten zijn drie winnaars in 15 categorieën gekozen. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor je als koper het goede speelgoed in één oogopslag kunt herkennen. De winnende speeltjes voldoen aan alle wettelijke productie-eisen, bevat een heldere uitleg in het Nederlands, er is sprake van goed materiaal en bij de ontwikkeling en productie is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Zo weet je dat je kwaliteit koopt en het de investering waard is.

Stem op je favoriet

Dit jaar is de verkiezing vernieuwd om het kopers van speelgoed en spellen nog makkelijker te maken. De categorieën zijn verdeeld naar onderwerp. Zo zijn er dit jaar winnaars in de categorieën Buitenspeelgoed, Kidult, Poppen, Pluche en Wetenschap en Educatie. Ik heb inmiddels mijn stem uitgebracht, maar ook jij kunt je stem uitbrengen en een keuze maken uit de winnaars. Door te stemmen, bepaal je wie van deze winnaars een publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.

Een greep uit de winnaars van de vakjury

In de categorie Buitenspeelgoed is het geheugenspel De Dief één van de winnaars van de vakjury. Dit spelletje speel je met meerdere personen en kan zowel binnen als buiten. Een aantal houten voorwerpen worden in het midden van de kring gelegd en de spelers moeten onthouden welke voorwerpen er liggen. Vervolgens worden er één of meerdere voorwerpen weggenomen (door de dief) en moeten de deelnemers raden welke voorwerpen ‘gestolen’ zijn. Niet alleen leuk, maar ook een goede manier om het geheugen te trainen van jong én oud.

Lees ook over het winnende Buitenspeelgoed Les Papattes

In de categorie Actiefiguren valt de mega populaire Pokémon Mission Trainer. Het doel van dit spel is om missies uit te voeren, waarbij je zoveel mogelijk Pokémon moet vangen. Je bent dus zelf de actiefiguur! De gevangen Pokémon kun je op je trainerkaart bijhouden. De instructies krijg je van de Pokémon detector, een soort platte bol die je in je hand houdt. De detector vertelt je met aanwijzingen en lichtsignalen of je moet springen, kruipen, naar links of rechts moet of de detector moet schudden om de Pokémon te vangen. Het is een super leuke manier om zowel binnen als buiten lekker actief te zijn. Een geweldig alternatief voor beeldschermactiviteiten en het sluit helemaal aan bij de Pokémonrage.

Speelgoed speelt een belangrijke factor in het leven van kinderen. Persoonlijk heb ik dan ook een zwak voor educatief speelgoed. Spelen is niet alleen tijdverdrijf, maar helpt kinderen bij de ontwikkeling van hun motorische – en sociale vaardigheden, taalvaardigheid en intelligentie. In de categorie Educatie en Wetenschap is de interactieve videomicroscoop van VTech één van de vakjury winnaars. Met de interactieve videomicroscoop kunnen kinderen via filmpjes, plaatjes en teksten van alles te weten komen over de natuur en micro-organismen in het bijzonder. Het kleurenscherm vergroot wel tot 200 keer! Via spelletjes en quizzen, zoals battles tussen cellen, virussen, schimmels, doen kinderen volop kennis op.

Kies, stem en win! Welk speelgoed vind jij het allerleukste?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo