Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Het Gruffalo en zijn vrienden buiten-doeboek

Stampen in de modder, toverdrankjes brouwen, graven naar schatten en racen met slakken. Niets is leuker. Toch spelen kinderen tegenwoordig minder buiten dan ooit tevoren. Het Gruffalo en zijn vrienden buitenboek maakt duidelijk hoe geweldig en gemakkelijk buitenspelen is.

Bomvol inspiratie voor leuke buitenspelletjes

In dit boek vind je supernatuuractiviteiten om je dagenlang mee te vermaken. De activiteiten zijn gebaseerd op de vier lievelingsboeken van de auteur Julia Donaldson en de illustrator Axel Scheffler. Je kunt er feestjes mee organiseren, of ze doen tijdens de schoolvakanties, tijdens een wandeling of op een regenachtige dag. Een mooie boodschap van dit boek vind ik, dat jouw buitenplek niet groot en wild hoeft te zijn. Elke tuin, ieder park of veldje is voldoende voor de meest activiteiten in dit boek.

Lees ook: Museumpark Archeon

Maak monsterstenen en toverstokjes

Het Gruffalo en zijn vrienden buiten-doeboek is een veelzijdig doeboek om er samen met je kind(eren) lekker op uit te gaan en van alles te ontdekken in de natuur. Het laat kinderen (en hun ouders) heel bewust kijken en luisteren naar alles om hen heen. We verzinnen eigen monsters van stenen om Slang, Uil en Vos weg te jagen. We maken toverstafjes van stokken die we versieren met van alles wat we vinden in de natuur. Mijn jongens komen steeds weer met nieuwe dingen op de proppen. Mijn kinderen én hun vriendinnetjes zijn dolenthousiast. Notenverstoppertje doen we met stenen en zo verzinnen we telkens onze eigen weg met de opdrachten die ons volop inspireren. ‘Wat is de volgende opdracht?’ De kinderen krijgen er geen genoeg van. Het Gruffalo en zijn vrienden buiten-doeboek is ontzettend leerzaam en goed voor uren buitenspeelplezier!

Koop Het Gruffalo en zijn vrienden buiten-doeboek bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Het Gruffalo en zijn vrienden buiten-doeboek
Julia Donaldson
Lemniscaat
EAN 9789047714125
april 2022
€ 14,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo