Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Spelenderwijs leren met Osmo

osmo

Ben je op zoek naar een uitdagend en leerzaam spel waarbij je de populaire Ipad kunt gebruiken? Dan zou Osmo wel eens dé uitvinding kunnen zijn. Spelenderwijs leren op een interactieve manier, dát is waar Osmo om bekend staat. Osmo maakt innovatieve en educatieve spellen voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Aan de hand van de iPad of Amazon Fire tablet leren kinderen allerlei vaardigheden, zoals lezen, topografie, schrijven en coderen met fysieke speelelementen.

Digitaal spelen met fysieke spelelementen

Het feit dat mijn jongens de iPad mogen gebruiken voor een spelletje vinden ze al top. Wat Osmo onderscheidt met andere interactieve spellen op de Ipad is dat kinderen alsnog met fysieke spelelementen aan de slag gaan. Je speelt het spelletje dus niet óp de iPad, maar mét de iPad. De verschillende spellen zijn aangepast op de leeftijd van je kind. Zo groeit Osmo mee en blijven je kinderen uitgedaagd. De Genius Starter Kit is geschikt voor kinderen van zes tot tien jaar. Mijn jongens van zes en zeven jaar kunnen hier dus wel een tijdje mee vooruit.

Lees ook: Kapla challenge

Genius Starter Kit

Met de Genius Starter Kit kies je uit vijf of zeven verschillende spellen om de interesse voor kunst, rekenen en lezen te stimuleren. Met het spelletje Tangram is het de bedoeling om de fysieke tangram stukken te schikken. Op de iPad zie je de schaduw die je kind fysiek moet nabootsen. En dat is best even puzzelen. Zelfs grote broer komt even een handje helpen. Een tangram puzzel helpt bij het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en het oplossen van visuele problemen. Met het spelletje Words leren mijn kinderen de namen spellen van dieren en objecten. Zo moeten ze de juiste letter zoeken tussen de letterkaartjes en deze voor de iPad leggen.

De spellen zijn stuk voor stuk leuk, uitdagend en leerzaam. De jongens hebben zichtbaar plezier van de spelletjes. Er zijn allerlei leuke uitbreidingspakketten om je creativiteit te vergroten, zelfs in combinatie met Hot Wheels. Ook is het mogelijk om de spellen in het Nederlands als het Engels te spelen. Een perfecte combinatie om straks de Engelse les te ondersteunen. Ook leuk, met een speciale ‘ouder’ app kun je de voortgang van je kind volgen. Osmo maakt leren leuk en laat kinderen verantwoord met een iPad spelen!

Bestel de innovatieve en educatieve spellen van Osmo o.a. bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo