Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Bevroren planeet

bbc bevroren planeet kinderboek

Ieder jaar is meer dan een vijfde van onze aarde maandenlang bevroren. In het prachtige kinderboek Bevroren planeet ontdek je de meeslepende verhalen van de nieuwe BBC-serie, verteld door Sir David Attenborough. In de bevroren wereld vind je prachtige dieren, bittere sneeuwstormen, torenhoge ijsbergen en bevroren zeeën.

Een ijzig avontuur

Wat een prachtig boek is dit! Nu ben ik misschien wel een beetje bevooroordeeld, want ik ben fan van de manier waarop David Attenborough ons de wereld heeft laten zien. Vooral de documentaire A life on our planet vond ik bijzonder aangrijpend. In Bevroren planeet worden kinderen meegenomen op een ijzig avontuur. Duik mee onder het ijs om met zeehondenpups te zwemmen, ontmoet een Groenlandse haai van wel 250 jaar oud en spot een winderige walrus die ligt te soezen.

Denk aan de ijsbeer

Met plezier blader ik door dit boek met prachtige illustraties en bijzondere verhalen. Mijn jongens vinden vooral de dwarsliggende pagina’s bijzonder, waarbij je het boek een kwartslag moet draaien om de tekst te lezen. Dit boek bevat waardevolle informatie die ontzettend leerzaam is voor kinderen (en hun ouders). Het maakt je ook op een mooie manier meer bewust dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. De belangrijke boodschap van dit boek is: Denk aan de ijsbeer. Onze bevroren planeet verandert door ons toedoen. En hoewel het misschien ver weg lijkt, is het een levensbelangrijk onderdeel van ons ecosysteem. Om de Noordpool, Antarctica en onze hoge bergtoppen een toekomst te bieden, moeten we iets doen. Dit boek vraagt je om te kijken naar jouw manier van leven en je af te vragen: Wat kan en moet ik doen om een verschil te maken?

Bevroren planeet | Leisa Stewart-Sharpe | Uitgeverij Lemniscaat | EAN 9789047713630 

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo