Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Griezel AVI’s

Na Stink AVI’s verscheen er afgelopen maand weer een nieuw zelfleesboek: Griezel AVI’s. Dit boek staat vol grappige, maar ook enge verhalen over heksen, spoken, mummies en vampiers op AVI-niveaus M3, E3, M4 en E4. Zo maken Niek en Ravi een spookhut, zit er een weerwolf in het bos en een monster in het meer.

Lekker griezelen

Lekker thuis griezelen, dat vinden mijn jongens wel leuk. In het echt wil je natuurlijk geen spook of zombie tegenkomen. Door te griezelen, leren kinderen zichzelf en hun emoties kennen en ontwikkelen. Als kinderen over spannende boeken praten met hun vriendjes op school, dan leren ze dat andere kinderen het ook spannend vinden. Ook kunnen ze meeleven met de hoofdpersoon en zo emoties leren kennen, benoemen en ervaren.

ben jij wel eens bang?
voor een spook of voor een heks?
dat is niet raar, hoor!
en soms is eng juist leuk.
dit boek is eng,
maar ook gek.
je lacht je suf!
durf jij het aan?

Lees ook: Stink AVI’s

Een heel eng boek om zelf te lezen

Het AVI-leesniveau loopt langzaam op van M3 aan het begin van het boek tot en met E4 aan het eind van het boek. Dit zorgt voor een mooie opbouw en de korte eenvoudige verhaaltjes aan het begin worden zo ongemerkt steeds iets moeilijker. De verhaaltjes zijn stuk voor stuk erg leuk. En bij veel verhaaltjes vind je een grappig weetje of bijpassende activiteit. Maak bijvoorbeeld een toverdrankje met kleurstof. Wie durft er een slokje te nemen? Met dit leuke boek vol enge, grappige verhaaltjes krijg je elk kind aan het lezen. De humoristische illustraties van Heleen Brulot maken het leren lezen extra leuk!

Bestel Griezel AVI’s eenvoudig bij Bol.com

Griezel AVI’s
Jette Schröder
Uitgeverij Ploegsma
ISBN 9789021682907 
mei 2022
€ 17,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo