Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews

De Doorgezaagde bunker

Heb jij wel eens iets gezien waarvan je denkt, daar wil ik echt een keer naar toe? En dan bedoel ik niet de meest onmogelijke plekken op aarde, maar iets bij je in de buurt waar je eigenlijk nog niet eerder bent geweest. Ik besloot om samen met mijn mannen een kijkje te nemen bij de Doorgezaagde bunker.

Een bijzonder object

Misschien heb je hem al wel eens zien liggen vanaf de rijksweg A2 vlakbij knooppunt Everdingen. De Doorgezaagde bunker, ook bekend als Bunker 599 en Groepsschuilplaats 599, vormt samen met een reeks bunkers de Diefdijklinie. Als je over de Diekdijk rijdt, zie je de andere bunkers ook liggen.

We parkeren de auto onder aan de dijk op nog geen 100 meter van de bunker. Het is een steil weggetje naar beneden.. Jammer genoeg zijn er geen informatieborden om meer over de bunkers en de Diefdijklinie te lezen. Vanaf de parkeerplaats lopen we langs het water richting de bunker. De jongens rennen vooruit. De bunker is niet groot, maar wel indrukwekkend. Je kunt er dwars doorheen lopen en aan de zijkanten in de bunker klimmen.

Bunkers vol historie

Vanaf de dijk is een trap naar beneden naar de Doorgezaagde bunker. Vanaf daar loopt er een pad tot het water. In het water is een steiger met houten palen gebouwd. Wat een uniek plekje! Het is jammer dat het zo dicht op de snelweg ligt. Rondom het water kun je een wandeling maken waarbij je ook nog andere bunkers passeert. Ik raad je aan om goede schoenen aan te doen, omdat het pad hier en daar een beetje overwoekerd kan zijn. In de omgeving is nog veel meer te ontdekken, wordt vervolgd!

Lees ook: Het verdronken bos

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo