Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Genki!

De 10 gouden regels uit Japan voor een gelukkig en zinvol leven

Geluk hangt niet alleen af van wat je overkomt, maar komt voort uit de manier waarop we op gebeurtenissen reageren. Het leven is niet maakbaar, maar je hebt wel invloed op de manier waarop je in bepaalde situaties reageert. In het boek Genki! komen tien gouden regels uit Japan voor een gelukkig en zinvol leven aan bod. Deze regels kunnen je helpen om op een snelle manier beter met veranderingen om te kunnen gaan. Zonder de inhoud van de tien regels te verklappen, vertel ik je meer over dit inspirerende boek.

De zin van het leven

Veel dingen waar we ons vaak druk over maken, zijn niet de dingen waar het werkelijk om gaat. Zo miste ik onlangs de trein naar mijn werk. Ik zag hem wegrijden toen ik op het perron stapte. In eerste instantie baalde ik hier flink van. Er was net een flinke hoosbui geweest en ik had een drukke werkdag voor de boeg. Je kunt zo’n moment je dag laten verpesten, maar je kunt de situatie ook accepteren.

De afgelopen jaren heb ik geleerd om mijn onvolkomenheden te accepteren, te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en durf ik meer dan ooit op onderzoek uit te gaan. Ook oefen ik elke dag met dankbaar zijn. Dat gaat niet vanzelf en blijft soms lastig. Daarom laat ik me graag inspireren. Ditmaal door het boek Genki! met de oude Japanse wijsheid van wel duizenden jaren geleden.

Lees ook: de positieve kracht van Feng Shui

Tien gouden leefregels

De schrijver van dit boek de Japanse cultuur en spiritualiteit jarenlang bestudeerd. In Genki! heeft hij de de kern van de Japanse levensfilosofie samengevat in tien begrippen die je efficiënt kunt toepassen in je persoonlijke en professionele leven. De begrippen zijn kernachtig en kunnen een blijvende bron van inspiratie zijn om te worden wie je wil zijn.

Naast een heldere uitleg van de gouden leefregels bevat het boek ook inspirerende spreuken , herkenbare voorbeelden en praktische tips. Genki! gaat over accepteren en loslaten. Dit boek nodigt je uit om na te denken over wie jij wilt zijn, hoe je je leven wilt leiden en helpt je om hier vorm aan te geven. Om toch een tipje van de sluier op te lichten, dankbaarheid is misschien wel één van de belangrijkste lessen. Je moet niet alleen dankjewel kunnen zeggen, maar het ook écht voelen.

Bestel ‘Genki!’ eenvoudig via je boekhandel of Bol.com

Genki!
Nicolas Chauvat
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761795 
mei 2022
€ 16,95

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo