Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Stefani’s schrijfsels: vitaliteitsbudget

Regelmatig schiet er van alles door mijn hoofd waar ik iets mee wil, wat mij heeft geraakt of inspiratie heeft gegeven. Dingen die ik graag wil delen, omdat ze iets met mij hebben gedaan. En misschien ook iets voor jou kunnen doen. Op Socials geef ik regelmatig een inkijkje in mijn dagelijkse leven via berichten en stories, maar er blijven ook veel schrijfsels in mijn notities plakken. Omdat het zo lekker therapeutisch werkt om dingen van mij af te schrijven, heb ik een nieuw blog item bedacht: Stefani’s schrijfsels.

Vergelijkbaar met een braindump

In deze blog lees je over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar in ieder geval dingen die mij bezig houden. Dit kunnen leuke dingen zijn, maar ook angsten, to-do-lijsten, nieuwe aankopen waar ik verliefd op ben geworden, toekomstplannen, leuke uitjes en emoties. Ik ben van plan om iedere week een nieuwe persoonlijke blog te schrijven, maar pin mij er niet op vast. Nu lijkt het een goed idee, maar misschien denk ik daar volgende week weer anders over.

Vitaliteitsbudget om je gezondheid te bevorderen

Een onderdeel van mijn secundaire arbeidsvoorwaarden is een vitaliteitsbudget. Dit is een financiële tegemoetkoming van mijn werkgever met het doel om mijn gezondheid en welzijn te bevorderen. Nu heb ik dit bedrag ingezet om mijn abonnement bij de sportschool te betalen. Maar je kunt ook cursussen of workshops volgen die bijdragen aan je fysieke, mentale en sociale gezondheid of het geld gebruiken voor de aanschaf van een smartwatch.

Hond kopen van je vitaliteitsbudget?

Onlangs las ik een artikel over een man die een hond wilde aanschaffen van zijn vitaliteitsbudget. Is het budget daar wel voor bedoeld? In het bedrijf bracht deze vraag een hoop discussie te weeg. Als een medewerker fitter, blijer, productiever en minder stress heeft dankzij een hond, waarom zou hij dan niet zijn vitaliteitsbudget hiervoor mogen gebruiken?

De HR adviseur vond het niet kunnen. Een hond is geen alledaags product dat je koopt omdat je denkt dat dit jou mentaal kan bevorderen. Na de coronacrisis zag je ook een flink aantal huisdieren in een asiel belanden. Daarnaast: wat is het volgende? Als de een graag kiest voor een hond en ik kom alleen tot rust van een wandelvakantie in de Alpen, mag ik mijn vitaliteitsbudget daar dan ook voor gebruiken?

Keiharde bewijzen zijn er niet

Niet verrassend dat deze vraag behoorlijk wat discussie teweeg heeft gebracht. Iedereen heeft hier wel een mening over. En die meningen zijn nogal verdeeld. Nu ben ik er op zich wel van overtuigd dat een hond kan bijdragen aan je gezondheid. Ondanks dat hier geen wetenschappelijk bewijs voor is. Maar heb ik wel mijn vraagtekens bij het aanschaffen van een hond met een tegemoetkoming vanuit het vitaliteitsbudget. Als je graag een hond wilt, dan koop je er toch gewoon een? En als het geld een issue is, dan heb ik ook vraagtekens bij de verzorging van de hond. Gaat dit dan ook ten laste van het vitaliteitsbudget? Al met al veel vragen, maar gelukkig hoef ik hier geen beslissing over te nemen.

Lees ook Stefani’s schrijfsels over stress

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35196354/

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo