Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Drum Fitness

Laat de innerlijke rockster in je los met deze fullbody cardiosessie. Drum Fitness is een energieke cardio workout en een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken. Drum… wat? Grote kans dat je nog niet eerder van Drum Fitness hebt gehoord. Lees gauw verder, want met deze sport kom je met gemak van de bank af. Samen met een vriendin besloot ik om de drummer in mezelf te ontdekken bij de Muziekfabriek Rollingsticks in Gouda.

Dat klinkt als muziek in de oren

We worden vriendelijk ontvangen door Petra, onze Drum Fitness instructeur en tevens eigenaresse van Aerial Yoga in Gouda. In samenwerking met de Muziekfabriek Rollingsticks geeft zij de groepslessen Drum Fitness. De fitnessballen en drumsticks liggen al voor ons klaar. Een beetje onwennig neem ik plaats achter de fitnessbal. Met een lesje Drum Fitness schijn je aardig wat calorieën te verbranden. Dat klinkt goed toch? Met mijn Fitbit houd ik mijn hartslag en verbrande calorieën bij.

We starten met een warming up. Zodra de beats uit de speakers knallen, slaan we op de fitnessbal. Ik ben niet super muzikaal aangelegd, maar gelukkig hoef je voor deze workout niet muzikaal te zijn. Petra neemt de basis even rustig door. Het ritme wordt aangegeven met de namen van fruit. Peer is dan bijvoorbeeld een ferme slag en ananas een paar korte slagen achter elkaar. Heel handig, want zodra Petra peer roept, weet ik welke slag ze bedoelt!

Zodra de spieren zijn opgewarmd, gaan we een tandje sneller. Het tempo gaat omhoog en we springen om de fitnessbal heen. Ik ben verrast over de diverse choreografie. Je slaat niet alleen op de fitnessbal, maar ook op de mand, de grond, in de lucht en op verschillende fitnessballen. Petra is lekker enthousiast en motiveert de deelnemers op een leuke manier om nog dat beetje extra te geven.

Lees ook: Sporten onder stroom

Je vergeet dat je aan het sporten bent

Drum Fitness heeft een enorme funfactor. Het is heerlijk om even los te gaan met de drumsticks te slaan op de fitnessbal. Ik vergeet bijna dat ik aan het sporten ben en mijn drukke werkdag verdwijnt in een mum van tijd naar de achtergrond. Wat deze workout zo aantrekkelijk en populair maakt, is het universele karakter ervan. Iedereen kan meedoen. Als je net begint met sporten, kan het best een pittige workout zijn. Maar je kunt zelf de intensiteit van je workout bepalen door je variaties te kiezen. Als je vaker sport, zoals mijn vriendin en ik, dan verbrand je ongeveer 430 calorieën met een uurtje Drum Fitness. Als je op zoek bent naar een vrolijke workout voor een boost van je humeur en het verbeteren van je conditie dan is Drum Fitness misschien wel iets voor jou!

Ben je nieuwsgierig geworden? Boek dan gauw een proefles bij de Muziekfabriek Rollingsticks

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo