Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Diepere emoties beter begrijpen

Om goed in je vel te zitten, is het belangrijk dat je je bewust bent van je stemmingen, gedachten, gevoelens en emoties. Het leren begrijpen van je emoties maakt je krachtiger. Hoe beter je begrijpt wat je voelt, hoe zelfbewuster je wordt. Als je het moeilijk vindt om je gevoelens onder woorden te brengen dan ben je zeker niet de enige. De Diepere emoties beter begrijpen inzichtkaarten van Uitgeverij Deltas kunnen je hierbij helpen.

Hoe kunnen de kaartjes helpen?

We zijn allemaal ontzettend druk en gehaast. We werken, runnen een huishouden, zorgen voor ons gezin en worden geconfronteerd met met allerlei perikelen. Het lukt ons vaak niet om de tijd te vinden om te luisteren naar de mensen om wie we geven of om onze gevoelens te delen. De zelfhulpkaarten maken het mogelijk om je gevoelens te leren kennen én hierover te praten. Ze bieden een mogelijkheid om vertrouwd te raken met stemmingen, emoties, gedrag en een kans om op jezelf te reflecteren. De kaarten nodigen je uit om jezelf confronterende vragen te stellen, zoals: In welke opzichten ben jij assertief? Wat betekent het om introvert te zijn? Aan wie klamp jij je vast? Op het eerste oog lijken de vragen misschien simpel, maar ze gaan diep. Misschien voelen de vragen soms wat ongemakkelijk aan.

Voor emotioneel evenwicht, meer geluk en innerlijke rust

Het doel van deze kaarten is om een gesprek uit te lokken en oplossingen aan te reiken. Of je nu worstelt met grote problemen of kleine ergernissen, de kaarten bieden een gebruiksvriendelijke manier om stil te staan bij je gedachten en gevoelens. Deze kaarten helpen je om jezelf beter te leren kennen. Om je gemoedstoestanden te herkennen en hierover na te denken, zodat je bewustere keuzes kunt maken. Het helpt je ook om emoties van anderen te begrijpen en beter met hen om te gaan. Je kunt de Diepere emoties beter begrijpen inzichtkaarten in je eentje doornemen en jezelf de vragen stellen, maar je kunt het natuurlijk ook met iemand samen doen om bijvoorbeeld je relatie te versterken.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo