Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Mamaliefde is…

De beste zorg voor baby’s voor en na de geboorte

Niets is zo sterk als mamaliefde en papaliefde. De liefde van een ouder voor een kind is overweldigend en alles dat je voor je kind doet komt voort uit liefde. Maar wist jij dat de eerste 1000 dagen van een kind (voor de conceptie tot het 2e levensjaar) cruciaal zijn voor de gezondheid? Een baby die de eerste 1000 dagen blootstaat aan stress, rook, slechte voeding of andere risicofactoren, begint zijn of haar leven met achterstand. Zo kan stress jonge ouders belemmeren warmte en genegenheid te geven en adequaat te reageren op wat hun kindje nodig heeft. Dit heeft grote invloed op de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van het kind.

Haal stress uit de taboesfeer

De nieuwe campagne ‘Mamaliefde is…’ probeert stress onder (aanstaande) moeders tijdens en na hun zwangerschap uit de taboesfeer te halen en te verminderen. De overheid wil (aanstaande) kwetsbare ouders helpen zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten. Jonge ouders worden opgeroepen om hun zorgen te bespreken met hun zorgverlener. Hierdoor wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot. Praten kan al een opluchting zijn. De campagne richt zich daarnaast op hechting en stimulering tussen ouders en hun kind na de geboorte. Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. Meer informatie over deze campagne vind je op Kansrijkestart.nl

Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl, ‘van couch potato naar fitmom’. Ik deel mijn verhaal om je te inspireren om bewustere keuzes te maken om gezonder en gelukkiger te leven. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Afbeelding en video: Kansrijke Start

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo