Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De wijsheid van bloemen

de wijsheid van bloemen boek

Waarschijnlijk bewonder je bloemen vanwege hun zinderende kleuren, opvallende schoonheid of sierlijke vormen. Maar heb je ooit stil gestaan bij de lessen die ze ons kunnen leren? Bloemen kunnen ons leren over de manier waarop ze groeien, zich aanpassen en floreren. In het boek De wijsheid van bloemen vind je zestig verrassende bloemen uit alle windstreken. En de lessen die ze ons kunnen geven over leven, liefde, tegenslag en hoop.

Bloemen zijn wijs

Bloemen herinneren ons dat we horen te genieten van zonneschijn. Maar ook dat we niet bang hoeven te zijn voor grijze dagen. Ze vertellen ons wanneer de lente aanbreekt en laten ons zien at er altijd weer betere tijden volgen. En hoewel bloemen klein en teer kunnen ogen, zijn ze toch vaak robuuster en taaier dan we zouden denken. Bloemen kunnen overleven op allerlei onverwachte plekken. Sommige planten bloeien de hele zomer uitbundig, andere maar eens per honderd jaar, of hun bloei duurt slechts één nacht.

Bijzondere bloemen

Ik ben ervan overtuigd dat de natuur een positieve invloed heeft op de mens. We kunnen veel leren over en van de natuur. De natuur is een educatieve plek, maar ook een geneeskrachtige plek. Het boek De wijsheid van bloemen gaat in op essentiële levenslessen voor welzijn en geluk aan de hand van bloemen. Zoals de nachtbloeiende cereus, die slechts één nacht in het jaar in bloei staat. Deze opmerkelijke bloem die zo snel verschijnt en verdwijnt, helpt ons herinneren aan de wonderen in onze wereld. Of de boterbloem die je kan inspireren om te stralen als een zonnetje. Als je gek bent op de natuur en jezelf graag blijft ontwikkelen, is het boek De wijsheid van bloemen een mooie inspiratiebron.

De wijsheid van bloemen | Liz Marvin | Uitgeverij MUS

Meer boeken

Hallo natuur!
Botanisch natuurkleurboek
Doeboek voor volwassenen

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo