Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Er op Uit / Kids / Reizen

Dieren spotten in dierentuin Nordhorn

familie gezin dierentuin nordhorn

Wie zin heeft om dieren te spotten is bij de dierentuin van Nordhorn aan het juiste adres. Deze groene dierentuin ligt vlakbij de Nederlandse grens bij Denekamp en biedt maar liefst 2000 dieren en 100 verschillende soorten. Naast de schappelijke toegangsprijs biedt de dierentuin veel attracties voor jong en oud. In deze leuke dierentuin kun je bijzonder dichtbij de dieren komen.

Van grasparkiet tot bizon

Op de website van de dierentuin las ik over boerderijdieren. Ik dacht aan een luxe kinderboerderij, maar mijn verwachtingen werden overtroffen. Pal voor de ingang kun je je auto kosteloos parkeren. Een aanrader is om wat voer te kopen bij de kassa, want je mag verschillende dieren zelf voeren. Mijn jongens vonden dit echt te gek. Om niets van het park te missen, besloten we om de rondweg te volgen. Deze wandelroute loopt langs en dwars door de verschillende dierenverblijven.

Helaas hadden de schildpadden zich goed verstopt en waren de prairiehondjes het slachtoffer geworden van een roofdier, maar toen de jongens de Duitse reuzen konden aaien, waren ze dolblij. De grote bizons maakten ook veel indruk. Via een buis kon je wat voer in de bak van de bizons laten vallen. Zo kon je deze prachtige dieren van heel dichtbij bekijken. Ook lieten de jongens alpaca’s, herten en schapen uit hun hand eten.

Op Instagram deel ik in mijn highlight ‘Duitsland’ meer beelden en video van de dierentuin

Volop spelen en beleven in dierentuin Nordhorn

De rondweg is breed en rolstoelvriendelijk, maar er zijn ook avontuurlijke vlonderpaden waar je helaas niet met een rolstoel of kinderwagen kunt komen. Onderweg kom je voldoende bankjes tegen om even uit te rusten of te genieten van de omgeving. De horeca biedt schappelijke prijzen. Zo deelden de mannen een grote friet en met drankjes erbij waren we tien euro kwijt. Naast diverse horecagelegenheden zijn er voor kinderen ook voldoende speelgelegenheden. Vooral de speeltuin naast de horeca vonden mijn jongens erg leuk. De speelplaats is overzichtelijk en vanaf het terras heb je een goed zicht op de kinderen. Je klimt en klautert met uitzicht op de zebra’s. ‘Heb je wel gezien dat er zebra’s zijn, mama?’ Slecht weer? Ook binnen is er een uitdagende speeltuin.

Meerdere keren per dag worden de dieren gevoerd en daar wordt een leuke show omheen gegeven. Er wordt dan van alles verteld over de dieren en hun voedsel. In de dierentuin wordt Duits gesproken, maar alle informatieborden zijn zowel in het Duits als in het Nederlands. Er wordt veel uitgelegd over de dieren en er is veel aandacht voor de gezondheid van de dieren en de natuur. Voor jonge kinderen is deze dierentuin een paradijs. Wij hebben een leuke dag gehad!

Overnachten? Overnacht back to nature in luxe bij Wilsumer Berge.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo