Zoeken...
TOP
Boeken Kids

De Vijf op trektocht

devijf

Twee Bomen. Treurmeer. Pittige Jane. En hij zegt dat Maggie op de hoogte is.’ Dat bizarre bericht krijgt Dick wanneer hij en Anne tijdens een trektocht over de heidevelden verdwalen en onderdak vinden bij een oude mevrouw. Dick slaapt in de schuur en wordt midden in de nacht gewekt door een vreemde man, die hem die boodschap geeft. Als de Vijf weer bij elkaar zijn, besluiten ze op onderzoek uit te gaan, en al snel belanden ze in een spetterende speurtocht naar een verborgen schat. Maar ze zijn niet de enigen…

De meest succesvolle Britse kinderboekenreeks

De Vijf op trektocht is een deel van de boekenreeks De Vijf. In deze boeken beleef je ongelofelijke avonturen van vier vrienden en hun hond: George, Julian, Dick, Anne en Timmy. Het is niet zomaar een boekenreeks, maar de meest succesvolle Britse kinderboekenreeks. Er zijn al meer dan 21 boeken uitgebracht over de Vijf. De reeks wordt nu opnieuw uitgebracht, lichtjes opgefrist om weer helemaal bij deze tijd te passen. Zo zijn oubollige teksten een stuk leesbaarder gemaakt.

Avonturen staan centraal

Elk boek over de Vijf heeft vijf hoofdpersonen. Julian en Dick zijn broers, en trekken op met zusje Annie en nichtje Georgina (of George). Samen met de hond van George, Timmy, vormen ze De Vijf. In de schoolvakanties komen ze bij elkaar en beleven ze avonturen. Centraal in de boeken staan avontuur, mysteries, goed en kwaad en erop uitgaan in de natuur. Het valt mijn zoons meteen op, maar naast de cover en het binnenwerk zijn er geen tekeningen te vinden in het boek. De Vijf op trektocht is dan ook een echt leesboek, vooral geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Koop ‘De Vijf op trektocht’ bij je lokale boekhandel of bestel via Bol.com

De Vijf op trektocht
Enid Blyton
Standaard uitgeverij
EAN 9789002275630
juli 2022
€ 14,99

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit