Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De knorrige koning & De bazenstraat

De knorrige koning & de bazenstraat zijn de eerste delen van nieuwe boekenseries van Billy Bones. Met deze boeken leren kinderen op een speelse manier lezen. Mijn jongste zoon is stapelgek op rijmen en deze boeken zijn dan ook een schot in de roos. De knorrige koning & De bazenstraat zijn geschreven op rijm, waardoor de kinderen de opbouw van woorden leren herkennen. Het zijn toegankelijke boeken met leuke verhalen, kortere zinnen en makkelijke woorden.

Volop leesplezier!

Leesplezier begint bij voorlezen. Voor kinderen is er niets fijner dan grappige avonturen voorgelezen te krijgen. Maar de verhalen over De bazenstraat zijn niet alleen geschikt om voor te lezen, maar ook om samen of zelf te lezen. In de tekst zie je gekleurde woorden staan die kinderen zelf kunnen lezen. De kleur van het woord geeft de moeilijkheidsgraad aan. Zo zijn de groene woorden het makkelijkst. Ik vind dit extra leuk aan de boeken, want het is zo gezellig om op deze manier samen te lezen. De boeken bevatten voor kinderen herkenbare verhalen met veel spanning en actie. De thema’s als vriendschap en magie spreken mijn jongens aan.

Lees ook: Leren lezen met LEGO boeken

Over De knorrige koning

Hij is chagrijnig, weet het altijd beter en verzint overal een list voor. De knorrige koning krijgt altijd zijn zin. Of hij nou zijn bordje niet wil leegeten of spontaan wil vertrekken om te kamperen in het bos. In dit hilarische eerste deel over de Knorrige Koning lezen we hoe stapelgek hij op snoepjes is, maar ook wel eens zijn favoriete knuffel ‘Berend de Beer’ kwijtraakt. ‘Dat is grappig, mijn vriend heet Berend!’ De verhaaltjes gaan dan wel over een koning, maar spreken alle kinderen aan. De leuke illustraties dragen bij aan de verhalen en zorgen voor flink wat gegiegel, zoals de drol in de wc als de lakeien de knuffel zoeken. Wat de knorrige koning ook doet, uiteindelijk is hij misschien toch best wel zoet…

Titel: De knorrige koning |  Auteur: Job Kühlkamp | Leeftijd: vanaf 5 jaar |  ISBN:  9789030508809 | Prijs: €14,99

Koop De knorrige koning bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Over De bazenstraat

Tingeling, welkom in de Bazenstraat! Wie komt daar aangescheurd op de fiets? Het is Konijn! Met een nieuwe fiets scheurt ze aan Neushoorn voorbij. Verderop zit Duif op een bankje te breien. Want niemand maakt zulke fijne warme truien als Duif. Toch…? O, pas op, daar komt Geit! Hij rent voor zijn leven, want wat voor eng beest zit daar in de bosjes verstopt? In vier korte verhalen maken we kennis met de grappige, eigenwijze, en soms wat bokkige dieren uit de gezelligste straat die bestaat. Er komen allerlei emoties en herkenbare situaties voorbij voor kinderen. Zo wil Neushoorn graag met iemand spelen, maar niemand heeft tijd. Ook is hij verdrietig als zijn spiksplinternieuwe trui kapot gaat tijdens het spelen.

Titel: De bazenstraat |  Auteur: Katinka Polderman | Leeftijd: vanaf 6 jaar |  ISBN:  9789030508823 | Prijs: €14,99

Koop De bazenstraat bij je lokale boekhandel of via Bol.com

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo