Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Gezondheid / Leefstijl / Overig

Veggipedia

Je leest het goed. Geen Wikipedia, maar Veggipedia, dé onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. In deze online encyclopedie vind je waardevolle productinformatie, feiten, weetjes en tips van meer dan 475 groenten- en fruitsoorten. Je kunt hier antwoorden vinden op je vragen over producteigenschappen van groenten en fruit, gebruik en bewaarmethode, voedingswaarde en informatie over de herkomst. Maar dat is nog niet alles, want Veggipedia bevat ook meer dan 400 recepten met groenten en/of fruit als hoofdingrediënt.

Groenten en fruit

Op alfabetische volgorde kun je alle groenten en fruit vinden die je je maar kunt bedenken. Via de zoekfilter kun je naast de beginletter ook zoeken op kleur of bewaarmethode. Als je specifieke informatie nodig hebt, kan Veggipedia je hiermee helpen. Maar de online encyclopedie van groenten en fruit is ook aardig om zomaar eens te bekijken. Heb jij bijvoorbeeld wel eens van ananas-aardbei of paarse spruitjes gehoord? Je leert van alles bij. Naast de recepten vind je ook inspiratie voor weekmenu’s en het koken met restjes. De kennisbank van Veggipedia wordt mede mogelijk gemaakt door de inbreng vanuit de Nederlandse groenten- en fruitsector. De vereniging GroentenFruit Huis vertegenwoordigt ruim 80% van de omzet van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit.  

Kennisbank voor professionals

Naast de waardevolle informatie over groenten en fruit start Veggipedia met een speciale omgeving voor professionals werkzaam op het gebied van voeding en voedingseducatie. De Veggipedia Professionals omgeving is bedoeld om iedereen die werkzaam is op het gebied van voeding te helpen om de correcte informatie en het laatste nieuws te vinden over (de consumptie van) groenten en fruit.

Lees ook: Vitaminen voor kinderen

Afbeelding: Veggipedia

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo