Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Vermaak op de achterbank

Hoe overleef je een lange autorit met kinderen? Eén van de plekken waar de kindertablet van Kurio goed van pas komt, is in de auto. We hebben geen duur mediasysteem in onze auto, maar dat missen we geen moment. Een groot voordeel van een tablet vind ik dat je hem eenvoudig overal mee naar toe kan nemen. Met mooi weer vinden de jongens het ook heerlijk om even te chillen met een spelletje in de tuin. Kurio is het veiligste en best geteste kindertablet op de markt. Zo worden mijn kinderen op een veilige manier wegwijs in de digitale wereld. In deze blog vertel ik je meer.

De veiligste en best geteste kindertablet

Zeker met lange autoritten naar onze vakantieadresjes is een kindertablet onmisbaar, maar ook op kortere afstanden gebruiken we de tablets regelmatig. De compacte kindertablet Kurio Tab Lite 2 is speciaal voor kinderen ontworpen. De tablets hebben een compact formaat wat ideaal is voor kleine kinderhandjes. Veiligheid vind ik enorm belangrijk, want met een paar klikken op YouTube komen de raarste filmpjes en videos tevoorschijn. Kurio heeft hier rekening mee gehouden en daarom zijn de tablets voorzien van het Kurio Genius™ systeem. Dit systeem geeft je als ouder toezicht in het gebruik van de tablet. Bovendien kun je ongewenste apps blokkeren. Alle websites die niet geschikt zijn voor kinderen zijn al automatisch geblokkeerd. Ideaal vind ik de mogelijkheid tot het instellen van tijdslimieten. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de tablet alleen gebruikt kan worden tussen 16.00 uur en 17.00 uur op doordeweekse dagen.

Cool voor kids

De installatie van de tablet is gelukkig ook kinderwerk. Ik ben nooit zo handig met installeren van dit soort gadgets, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de handleiding niet eens nodig had. Op de Kurio kindertablet vindt je meer dan 70 voorgeïnstalleerde leuke en leerzame apps en spelletjes van onder andere Nickelodeon personages. De apps zijn verdeeld in verschillende categorieën zoals spelen of media en blijven toegankelijk als je zonder internet komt te zitten. Vervolgens kun je het aanbod zelf uitbreiden met apps zoals Netflix, Videoland of Disney +. De Kurio Tab Ultra 2 heeft zelfs een exclusieve licentie voor apps van Paw Patrol wat het extra leuk maakt.

Vooral het spelletje Pups Save The Day is bij mijn jongste zoon favoriet. In dit spel help je de pups van Paw Patrol met hun missies. Mijn oudste zoon krijgt maar geen genoeg van Number Run, waarin je de dief achtervolgt en sommen moet oplossen om obstakels uit de weg te ruimen. Zo oefen je op een leuke manier met rekensommen.

Mijn jongens zijn helemaal in de wolken met hun eigen tablet. Ze weten niet dat het mogelijk is om de tablet te delen tussen ouders en kinderen. Met een wachtwoord is het mogelijk om de ‘kindmodus’ uit te schakelen en alle beperkingen op de tablet te ontgrendelen. Als de jongens aan het spelen zijn, kan ik op deze manier ook gebruik maken van de tablet.

Lees ook: Smartgames Horse Academy

Bijpassende accessoires

Bij de kindertablets van Kurio zijn handige accessoires beschikbaar, zoals een koptelefoon, tas en carkit. De carkit is speciaal ontwikkeld voor de tablet, waardoor je zeker weet dat hij goed vast zit. Je hoeft niet bang te zijn dat de tablet tijdens de autorit losraakt. De carkit klem je eenvoudig vast tussen de hoofdsteun van de autostoel waarna je de tablet er tussen schuift. De hoek van de tablet is in te stellen, zodat je vanaf de achterbank goed op het scherm kunt kijken.

Soms ben ik echt even klaar met die deuntjes en stemmetjes uit kinderseries. Zeker als het druk is op de weg kunnen die geluiden mij afleiden. Met de speciale koptelefoon kijken of spelen de jongens zonder dat de rest van het gezelschap in de auto daar last van heeft. Uiteraard voldoet deze koptelefoon aan de veiligheidseisen, zodat het volume niet te hoog gedraaid kan worden. Zo worden de oren beschermd. Ook fijn is de bescherming van de ogen door de Bluelight filter in het scherm. Bovendien wordt een stevige, spatwaterdichte tablethoes meegeleverd die vuil en beschadigingen voorkomt.

Digitaal tijdperk

Onze wereld wordt steeds digitaler. Zelfs in de kleuterklas wordt gewerkt met een digibord en in de hogere klassen worden ook toetsen afgenomen met computers. Het is belangrijk dat kinderen op een goede manier met digitalisering omgaan. Niet alleen op school, maar ook in de opvoeding moet hier wat mij betreft aandacht voor zijn. Ik laat mijn kinderen op een verantwoorde manier zelfstandig spelen, maar houd ik de controle. De Kurio kindertablet is ideaal vermaak voor op de achterbank!

Koop de Kurio Tab Ultra 2 kindertablet eenvoudig via Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo