Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

De voordelen van yoga

yoga

Yoga is een geweldige manier om fit te blijven, maar het heeft ook enkele verrassende voordelen. Je zult je namelijk beter voelen en er beter uit gaan zien. Je hebt alleen yogamatjes en wat kennis nodig. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop yoga je gezondheid kan helpen.

Gewichtsverlies

Regelmatige yogabeoefening kan je helpen om gewicht te verliezen. Je metabolisme wordt verhoogd en de spijsvertering zal verbeteren. Daarnaast verhogen yoga oefeningen ook de bloedtoevoer naar je spieren, waardoor ze efficiënter kunnen werken.

Drukvermindering

Yoga is een van de beste manieren om te ontspannen en stress te verlichten. Je zult in verbinding komen met de natuurlijke ritmes van je lichaam. Je leert ook hoe je je kunt concentreren op het huidige moment in plaats van je zorgen te maken over het verleden of de toekomst.

Flexibiliteit

Een van de beste dingen van yoga is het vermogen om de flexibiliteit te verbeteren en spierspanning te verminderen. Dit maakt het voor mensen met blessures of chronische pijn gemakkelijker om te bewegen zonder pijn achteraf!

Verschil tussen Pilates en Yoga

Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die zich richt op kernkracht, flexibiliteit en balans. Het werd ontwikkeld door Joseph Pilates in het begin van de 20e eeuw. Het idee achter Pilates is dat je je spieren kunt versterken door gecontroleerde bewegingen en ademhaling, in plaats van door zwaar tillen of intensieve cardiotrainingen. Pilates wordt vaak geassocieerd met yoga omdat ze zich allebei concentreren op het kernlichaam en langzame bewegingen gebruiken om resultaten te bereiken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee oefeningen.

Pilates

Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die zich richt op het versterken van de spieren van de kern (het gebied tussen je heupen en schouders). Het maakt gebruik van een reeks oefeningen waarbij je je buik- en rugspieren moet aanspannen. Dit helpt om je houding en balans te verbeteren. Je leert ook hoe je je lichaam in het dagelijks leven efficiënter kunt bewegen. Als je op zoek bent naar een intensieve training om sterk en flexibel te blijven, dan is Pilates de juiste keuze!

Yoga

Yoga daarentegen is een meer meditatieve oefening die zich richt op flexibiliteit en ademhalingstechnieken. De poses zijn speciaal ontworpen zodat ze kunnen worden aangepast op basis van wat goed voelt voor elke persoon. Yoga kan zowel kracht als balans en flexibiliteit helpen verbeteren, maar het richt zich niet op spiertonus zoals Pilates dat doet.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo