Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Overig / Tussendoortjes

Koolhydraatarme kruidnoten

In de supermarkten liggen de kruidnoten al in de schappen sinds de zomervakantie. Ze zijn heerlijk, maar ook een bom van suiker. Om toch te snoepen tijdens de feestdagen ging ik op zoek naar een gezonder alternatief. Zo bakte ik kruidnoten die eiwit rijk zijn en beter passen in een gezonde leefstijl.

Ingrediënten

Voor de bereiding van de kruidnoten heb je de volgende ingrediënten nodig:
50 gram gesmolten kokosolie
120 gram amandelmeel (Sukrin)
1 eiwit (van een ei)
2 el speculaas/koekkruiden
50 gram suikervervanger (bijvoorbeeld Sukrin gold)
1 el ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten samen en draai bolletjes van het mengsel. Doe de bolletjes 15 minuten in de oven. Laat de kruinoten nog zo’n 10 minuten in de oven staan voordat je ze eruit haalt. Laat de kruidnoten zo’n 30 minuten afkoelen en “uitdrogen” voor een krokante bite. Eet smakelijk!

Heb je ook al een kijkje genomen in mijn eetdagboeken?


SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo