Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Je huis verduurzamen met dubbel glas

voordeur wit huis

Om je eigen woning in goede staat te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. En elk seizoen zijn er wel onderhoudsklussen die je kunt doen. Nu in de herfst is het verstandig om je radiatoren te ontluchten, de thermostaat te controleren en je cv bij te vullen. Je wilt toch niet in de kou komen te zitten in de winter? Naast het jaarlijkse onderhoud kun je ook overwegen om je huis te verduurzamen. Het verduurzamen van je huis levert vaak lagere energiekosten op en dat merk je iedere maand in je portemonnee.

Verduurzamen: wat is mogelijk?

Je hoeft niet meteen aan grote verbouwingen te denken. Een eerste stap die je kunt zetten, is het vervangen van energie slurpende apparaten door apparaten die energiezuiniger zijn. Een investering is de aanschaf van een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Of isoleer naden en kieren om geen warmte te verliezen. Daarnaast kun je zonnepanelen laten installeren.

Waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht, is glasisolatie. Sommige woningen hebben enkel glas. Dit glas is heel dun en heeft weinig isolerend vermogen. Zo gaat er veel warmte verloren. Reken maar dat je dat merkt aan je stookkosten als het buiten koud wordt. Het vervangen van het enkel glas voor dubbel glas is een verduurzaming van je woning.

Dubbel glas is energiebesparend en beter isolerend

Met dubbel glas profiteer je niet alleen van lagere energiekosten, maar ook van hoger wooncomfort door bijvoorbeeld minder omgevingslawaai. Dubbel glas is tevens inbraak werend, een betere bescherming tegen wisselende weersomstandigheden en kan zorgen voor een pretterige temperatuur in huis.

Als je overweegt om dubbelglas te nemen voor je woning dan ben je natuurlijk benieuwd hoeveel je dit gaat kosten. De dubbel glas prijs hangt voor een groot deel samen met de keuze voor het soort glas. Zo zijn er verschillende uitvoeringen, afmetingen en isolatiewaarden waaruit je kunt kiezen. Bij de isolatiewaarde van je glas moet je je ook bewust zijn van de ventilatiemogelijkheden van je woning. Online glas bestellen is tegenwoordig een koud kunstje.

Heb je plannen om je huis te isoleren?

Wellicht kom je in aanmerking voor een subsidie voor isolatie. De ISDE-subsidie is een subsidie van de Rijksoverheid. Je kunt subsidie krijgen voor één maatregel of voor meerdere maatregelen. Met de ISDE-subsidie kan je een aardig deel van de kosten terugkrijgen. De isolatiesubsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Voor meer informatie en de voorwaarden kun je terecht bij Milieu Centraal.

Meer huis en tuin

Zelfstandig thuis blijven wonen
Verschillende soorten raambekleding
Gordijnen als eyecatcher van je interieur

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo