Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Animal Crossing New Horizons

Grijp je kans voor een zorgeloos bestaan op een paradijselijk eiland!

Een onbewoond eiland heb ik omgetoverd tot een tropisch paradijs met witte stranden met palmbomen en heerlijke loungebedden. Als je aankomt op het eiland dan wandel je langs prachtige watervallen en bloemstukken van kersenbloesem. Je kunt eindeloos struinen door de boomgaard met allerlei fruitbomen of ontspannen in het bamboebos. Al eerder deelde ik dat ik game ter ontspanning. De game Animal Crossing New Horizons voor de Nintendo Switch is voor mij een fijne manier om even tot rust te komen. Super belangrijk, want iedereen heeft een gezonde portie ontspanning nodig.

Iedereen heeft een gezonde portie ontspanning nodig

Er zijn weinig spellen die ik interessant blijf vinden. Animal Crossing New Horizons is één van de weinige spellen die ik elke dag kan spelen zonder dat de verveling toeslaat. De kracht van dit spel is een beetje de magie van het niets hoeven doen. In Animal Crossing New Horizons bepaal je zelf wat je gaat doen. Bouw een grote villa, leg een bos aan, maak een moestuin, ga vissen of doe een dutje. Je hoeft niet de beste te zijn of vijanden uit de weg te ruimen, maar je creëert je eigen droomwereld. Elke dag komen er weer nieuwe flora en fauna bij en wisselt het aanbod met de seizoenen.

Lees ook: Gamen ter ontspanning.

Haal meer uit je Nintendo Switch

Sinds kort ontdekte ik een manier om nog meer uit het spel Animal Crossing New Horizons te halen. Als je lid wordt van Nintendo Switch Online kun je ontdekken dat jouw eiland niet het enige paradijs is. Door online te spelen, kun je een vlucht boeken naar andere eilanden of vrienden uitnodigen voor een bezoekje aan jouw eigen eiland. Met Nintendo Switch Online kun je niet zomaar een random eiland bezoeken. Er zijn twee manieren waarop je online een eiland kunt bezoeken: óf via je vriendenlijst óf via een Dodo-code. Maar wat nu als je geen vrienden hebt die dit spel spelen? No worries, want je kunt de toegangspoort tot jouw droomeiland voor iedereen opengooien. Met of zonder code. Het is dan mogelijk dat je een onbekende bezoeker krijgt op je eiland, waarbij het gevaar is dat die persoon allerlei spullen van je eiland gaat halen.

Toch heeft het reizen veel voordelen. Zo kom je makkelijker aan (exotisch) fruit, kun je spullen ruilen en kun je andere beesten vangen. Bovendien kun je leuke inspiratie opdoen bij anderen. De kosten voor Nintendo Switch Online vallen hartstikke mee, zeker als je het meteen voor een jaar afsluit. Je kunt het spel prima spelen zonder Nintendo Switch Online en alleen vertoeven op je paradijselijke eiland, maar het afreizen naar andere eilanden draagt toch zeker wel bij aan een positieve spelervaring.

Tips en trucs

Via een online forum ontdekte ik fanatieke Animal Crossing New Horizons fans. Er ging een wereld voor mij open. In het online forum of Facebook groepen kun je verzoekjes plaatsen voor bepaalde spullen en dodo codes voor toegang tot je eiland uitwisselen. Ik bezocht diverse eilanden en deed veel inspiratie op. Bovendien kreeg ik via deze weg ook wat handige trucs om nog meer uit het spel te halen.

Eén van de leukste dingen die ik ontdekte in Animal Crossing New Horizons is het maken van je eigen designs. Je kunt je eiland namelijk nog persoonlijker maken door je eigen designs te maken of ontwerpen van anderen te gebruiken. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zeg ik dan maar. Ik ben zelf niet zo handig om patronen te ontwerpen, maar des te beter zijn mijn google skills. Op internet vind je ontelbaar veel leuke patronen met code. Als je dan de code invoert bij het ontwerp uitwisselpunt in de kledingwinkel van de zusjes Able dan kun je helemaal losgaan met je design op de vloer, muur, kledingstukken, kussens of kunst.

Om het leven op het eiland wat te versnellen, kun je tijdreizen. Dit doe je door op de console van je Nintendo Switch de datum en tijd anders in te stellen. Zo kun je aan bepaalde seizoensgebonden producten komen, zoals pompoenen of kersenbloesem. Zo blijft er van alles te ontdekken.

Een pluspunt aan Animal Crossing New Horizons vind ik dat je zelf kunt bepalen hoelang je speelt. Je zit niet vast aan bepaalde levels om door te spelen, maar je zet de game aan en gaat verder waar je gebleven was. Zo speel ik de ene keer slechts een paar minuten tussen de bedrijven door en op een andere dag speel ik de game wat langer. Ook speel ik het spel samen met mijn kleuters die het geweldig vinden om het eiland te ontdekken, om bomen te hakken en een bommetje in zee te maken om vervolgens te duiken naar diepzee dieren. Animal Crossing New Horizons is een game die ik voorlopig wel even door blijf spelen. Er is nog zoveel te ontdekken en ik ben benieuwd om te ontdekken wat de game in de komende maanden nog in petto heeft.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo