Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Producten / Reviews

Elke druppel telt

Regenwater is een van de gezondste watervoorzieningen voor de tuin

We vullen weer massaal zwembaden, douchen een keertje extra per dag en besproeien onze tuinplanten met kraanwater. Water is in Nederland zo vanzelfsprekend geworden, dat we ons een leven zonder water bijna niet voor kunnen stellen. Toch heeft ook Nederland de afgelopen jaren steeds vaker te maken met droogte. Een belangrijke oorzaak is de klimaatverandering. We hebben steeds vaker last van extreem weer, met langere periodes van droogte. Maar ook waterverspilling en een verminderde waterkwaliteit leiden tot minder (veilig) drinkwater. Deze ontwikkelingen maken het steeds belangrijker dat we slim omgaan met het water dat voorhanden is. Water besparen is best eenvoudig en met kleine stappen kun je al een mooie bijdrage leveren aan het besparen van water in en rondom je huis.

Vang regenwater op

Als er iets is wat ik zonde vind, dan is het wel drinkwater gebruiken om de planten in de tuin water te geven. Regenwater is perfect om de planten in je tuin te bewateren. Bovendien is regenwater voedzamer voor planten dan water uit de kraan. Dit geldt overigens ook voor de planten in huis. Door regenwater op te vangen met een regenton kun je honderden liters kraanwater besparen. Je hoeft echt geen saaie of standaard regenton in je tuin te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een 2 in 1 regenton van Martenstuin die naast een inhoud van maar liefst 300 liter ook een interne bloembak heeft die je naar eigen wens kunt invullen. Zo maak je optimaal gebruik van je tuin! Bij het tuincentrum haalde ik vrolijke roze bloemetjes voor in de bak. Behalve dat de regenton super functioneel is, is het zo ook een echte eyecatcher geworden in onze tuin.

Het kunststof materiaal zorgt ervoor dat de regenton tegen elke weersomstandigheid bestendig is en onderaan de regenton zit een kraantje waarmee je het opgevangen regenwater eenvoudig kunt tappen. Het aansluiten van de regenton aan de regenpijp hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog, met de rapido regenpijpfilter is het binnen vijf minuten bevestigd. Deze filter verzamelt en filtert het vuil van het regenwater en zorgt ervoor dat de regenton zich automatisch opvult. Zo voorkom je overloop van een volle tank.

Een regenton is goed voor je tuin, je portemonnee én het milieu!

Bespaartips

Elke liter telt. Ook in huis valt er een hoop winst te behalen om water te besparen. De minst aantrekkelijke manier is misschien wel minder lang en warm douchen. Door koud te douchen kun je energie besparen. Maak je gebruik van een wasmachine en droger? Ga dan voor een volle trommel. Dit zorgt niet alleen voor een schonere was, maar bespaart ook weer energie. Mijn kinderen laten de kraan vaak doorlopen tijdens het inzepen van de handen. Ik probeer ze keer en keer duidelijk te maken dat ze de kraan zo min mogelijk laten doorlopen om waterverspilling tegen te gaan. Ook wat je eet en wat je draagt, heeft invloed op de beschikbaarheid van water. Wist je dat je door plantaardig te eten al snel 1500 liter per jaar kunt besparen en dat er voor de productie van biologische producten 20% minder water wordt verbruikt?

Lees ook: Gemotiveerd door groen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo