Zoeken...
TOP
Boeken Kids

3, 2, 1, GO!

3, 2, 1, GO! Wat een leuk verhaal over vier jonge astronauten die kans maken op een reis naar de ruimte. Als een raket vliegen mijn jongens en ik door dit boek. Sinds mijn kinderen hun astronautendiploma hebben behaald in ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk zijn ze fan van André Kuipers en willen ze dolgraag astronaut worden. De ruimte prikkelt hun fantasie. Ze stellen dan ook ontzettend veel vragen. Wat is er allemaal in de ruimte te zien? Hoe leven astronauten? Hoe kom je eigenlijk in de ruimte? Wat als je moet plassen in de ruimte? En als je heimwee krijgt?

André krijgt een speciale brief.
Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency.
Daar kun je leren hoe je astronaut wordt.
En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte!
Maar er is één voorwaarde.
Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen.
En er mogen maar twee kinderen mee…

Spannende ruimtemissie met de Kleine astronauten

In de ruimte kom je niet zomaar, daar moet je iets voor doen. Wat moet je weten, wat moet je kunnen en wat mag je absoluut niet vergeten? Samen met mijn jongens beleef ik een spannend avontuur met André de kleine astronaut. In het verhaal zitten allerlei leuke, gekke en bijzondere feiten over reizen naar de ruimte. De illustraties zijn heel leuk en ze wijzen van alles aan wat ze zien. Nu lees ik het boek nog voor aan mijn kleuters van vier en zes jaar. Ze beelden zich in dat ze in de ruimte zijn. Het liefst trekken ze hun astronautenpakken aan om vanaf hun bed zo de ruimte in te vliegen. De teksten zijn goed te volgen voor ze. Nog even en dan kunnen ze 3, 2, 1, GO! zelf lezen. André Kuipers heeft een prachtig boek geschreven voor alle kinderen die mee willen op een spannende ruimtemissie.

André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Ontzettend leuk dat André Kuipers zich sinds zijn terugkeer uit de ruimte inzet om kinderen te vertellen hoe leuk wetenschap en techniek zijn.

Koop 3, 2, 1, GO! bij je lokale boekhandel of op Kinderboeken.nl

Neem een kijkje bij Kids voor meer leuke boekreviews, toffe plekken om lekker te ravotten en mooie producten. Lees bijvoorbeeld over onze spannende ontdekkingstocht door het heelal in hét museum over ruimtevaart Space Expo Noordwijk.

3, 2, 1, GO!
André Kuipers en Paco Vink
Witte Leeuw
ISBN 9789492901781 
april 2021

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit