Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

12 weken NewFysic

Niet alleen vliegen de weken voorbij, maar ook de kilo’s vliegen er af. Alweer twaalf weken geleden startte ik bij NewFysic in Utrecht. In dit tijdsbestek ben ik maar liefst ruim tien kilo afgevallen! Ik volgde een persoonlijk voedingsplan én stopte cold turkey met cola zero. Ik weet best wel hoe ik gezond kan eten, maar ik had die bekende stok achter de deur echt nodig. Wekelijks stond ik dan ook op de weegschaal bij mijn persoonlijke coach Manja. Ze heeft me op het hart gedrukt hoe belangrijk het is om water te drinken. ‘Desnoods zet je een wekker!’ Sinds die afspraak ging er een knop bij mij om en drink ik meer water dan ooit. Al eerder schreef ik over mijn ervaringen met NewFysic. Hieronder vind je alles over mijn NewFysic programma en in deze blog geef ik je antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Lees hier alles over mijn NewFysic programma

Heb je je altijd aan het voedingsplan gehouden?

Mijn persoonlijke voedingsplan is goed vol te houden. Zo hield ik me strikt aan de (maximaal) zes eetmomenten per dag en sloeg ik tussendoortjes niet over. Het voedingsplan bevat voldoende eetmomenten, waardoor ik nauwelijks trek heb gehad. Of ik mij altijd aan het voedingsplan heb gehouden? Daar kan ik kort en krachtig over zijn: Nee. Ik heb me niet volledig gehouden aan het voedingsplan, maar het voedingsplan heb ik wel als belangrijke leidraad gebruikt voor mijn voedingspatroon. In het begin vond ik het moeilijk dat bepaalde voedingsmiddelen zijn uitgesloten, zoals banaan, maïs en avocado. Maar je sluit dergelijke producten niet voor altijd uit, maar voor de periode dat je je specifiek richt op gewichtsverlies.

Nou vooruit, als ik nu toch eerlijk ben: ik heb iedere week ‘gesmokkeld’ of eigenlijk bewust genoten van iets lekkers. Stamppot met rookworst, chips en chocolade. Of pindakaas en chocoladepasta op mijn crackers. Alles in kleine porties en met mate. Na een run van 6,5 kilometer trakteerde ik mezelf op bonbons. Tja, die kon ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bij mijn volgende weegmoment gaf de weegschaal een plus aan… Maar als je daarna de draad weer oppakt dan is het een week later weer een minnetje op de weegschaal. Misschien was mijn gewicht en vetpercentage wel sneller naar beneden gegaan als ik al die ‘lekkere dingen’ niet had gegeten, maar afvallen is geen wedstrijd. Ik ben super blij met mijn resultaat.

Wat staat er op het menu?

Als je start met het programma van NewFysic dan krijg je een persoonlijk voedingsplan, een boodschappenboekje en toegang tot de app met veel recepten. Je krijgt advies over de samenstelling van je ontbijt, lunch en diner, maar niet voorgeschreven wat dat precies moet zijn. Zo kies je voor het ontbijt bijvoorbeeld uit vezelrijke crackers, yoghurt of een havermoutpannenkoek. Het plan staat vol tips voor bijvoorbeeld je beleg of muesli voor in je yoghurt. Het voedingsplan gaat uit van gezonde, natuurlijke voeding met veel vegetarische en vegan opties. Alle producten haal je gewoon bij je plaatselijke supermarkt. Veel producten gebruikte ik al, zoals volkorenbrood en -wraps, volkorenrijst en volkorenpasta. Ik vond het dan ook niet moeilijk om mij aan het menu te houden. Als tussendoortje eet je vaak fruit of zuivel. Als je een keer wilt variëren, neem dan iets met havermout of een handje noten. Neem ook eens een kijkje in Het complete NewFysic kookboek.

Hoe ga je om met etentjes?

In de eerste weken van mijn afvaltraject bij NewFysic stond er een etentje bij mijn schoonouders gepland. Terwijl de rest van de familie aan de sushi ging, at ik mijn zelfbereide maaltijd. Het helpt om je maaltijden te plannen, maar ook om met familie en vrienden te delen dat je bezig bent met gezonde voeding. Op die manier kunnen je familie en vrienden rekening houden met jouw eetpatroon. Thuis eet ik vooral mee met het gezin. We zijn al gewend om volkorenproducten en veel groenten te eten. Vaak aten mijn mannen er aardappel bij en nam ik extra groente of rauwkost. Slechts een enkele keer at ik iets anders, bijvoorbeeld als de mannen aan de frietjes of pizza gingen.

Mag je helemaal geen cola zero meer drinken?

In je voedingsplan vind je welke drankjes bij het NewFysic programma horen. Zo mag je maximaal twee keer per dag een drankje met natuurlijke zoetstof drinken, zoals cola zero. Zelf heb ik er bewust voor gekozen om helemaal geen cola zero meer te drinken. Ik drink vooral water, thee en bruiswater met citroen. De eerste twee weken moest ik echt afkicken, maar nu mis ik het niet meer. Je kunt je water ook aantrekkelijker maken door er een schijfje sinaasappel of munt in te doen.

Moet je sporten?

Je moet niets, maar een dagelijkse portie beweging is natuurlijk wel goed voor je. Bij de intake wordt met je persoonlijke coach besproken hoe vaak je wekelijks sport. Je voedingsplan wordt hierop aangepast. Ik sport ongeveer vier keer per week. Als je veel sport, heb je ook voldoende energie nodig.

Hoelang doe je NewFysic?

De duur van het programma hangt af van jouw doelstelling. Als je een kilootje of vijf kwijt wil dan ben je misschien maar een paar weken bezig. Gemiddeld duurt een NewFysic programma drie maanden. Ik ben ruim tien kilo kwijt, maar nog niet waar ik wil zijn. Bij NewFysic wordt niet alleen gekeken naar het aantal kilo’s dat je afvalt, maar ook naar het vetpercentage. Mijn vetpercentage is in verhouding tot de rest van mijn lichaam nog te hoog. Daarom heb ik besloten om voorlopig nog even door te gaan met het NewFysic programma!

Wil jij ook op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen? Boek nu een gratis intake

Fotografie: Byaimeemooiman

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo