Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews

Zomer in de Efteling

Een dag in de Efteling staat garant voor een fantastische dagje uit en onvergetelijke herinneringen. Mijn schoonouders stonden te popelen om onze kinderen mee te nemen naar dit unieke attractiepark. Ze zijn enorm betrokken bij ons gezin en het opgroeien van de kinderen. We mogen dan ook in onze handjes knijpen met zo’n lieve opa en oma. Maar een eerste keer Efteling wilde ik graag zelf met mijn kinderen beleven om de verwondering op hun gezichtjes te zien. We besloten om met z’n allen te gaan en beleefden een onvergetelijke dag vol spannende achtbanen en betoverende attracties.

In de Efteling is voor iedereen wat te vinden

Jong en oud kunnen zich op en top vermaken in dit prachtige park. Een ritje in de stroomtrein, een wereldreis maken in Carnaval Festival of draaien in de draaimolen. Ook de allerkleinsten hebben pret in de Efteling. Toch hebben wij bewust gewacht tot de kinderen oud genoeg zijn om in de attracties en achtbanen te mogen. Laat ik eerlijk zijn, zo’n dag Efteling is toch een rib uit je lijf qua kosten. We wilden dan ook graag álles uit ons bezoek halen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat valt er in de Efteling van alles te beleven. Voor openingstijd parkeren we onze auto bij de ingang van het park. Met de gratis Efteling app had mijn man al een route uitgestippeld. In deze app vind je de actuele informatie zoals de wachttijd voor de attracties. Via de achtbaan Baron 1898 liepen we naar de houten achtbaan Joris en de Draak. Voor de achtbanen is een minimale lengte vereist van 1.20 cm vereist. Beide jongens worden opgemeten en krijgen een bandje om met hun lengte. Handig, want hierdoor hoef je niet voor elke attractie opnieuw opgemeten te worden.

Lees ook: Een weekend Breda

Kunnen we niet blijven zitten?

Ook opa en oma gaan mee in de achtbaan. Hij gaat loeihard en de jongens zijn dolenthousiast. We gaan meteen door naar de Vliegende Hollander en de echte waaghalzen van onze familie maken nog een ritje in de Python. Terwijl we op een zonnig terrasje even bijkomen van de eerste indrukken, duiken de jongens het speelbos Nest in. In de Fata Morgana aanschouwen we allerlei Oosterse taferelen. Een boot voert je door wijken vol armoede maar ook rijkdom. Overal om je heen is iets te zien en zie ik je de jongens met grote ogen om zich heen kijken.

Daarna beleven we met de hele familie een spannende, doldwaze rit in de achtbaan Max & Mortiz. ‘Kunnen we niet blijven zitten?‘ Onze jongens krijgen er geen genoeg van. In de familie-attractie Symbolica dwalen we af in de geheime gangen en magische vertrekken van het paleis en vallen we van de ene verbazing in de andere.

Bij de Vogel Rok gingen de handjes in de lucht en ik vond het vervolgens helemaal niet erg om het Carnaval Festival over te slaan. Omdat we zo door konden lopen, gingen we het vervloekte huis Villa Volta in. Het draaiende huis vond ik een beetje duizelingwekkend, maar gelukkig kon ik even bijkomen bij de show van Raveleyn. De jongens zaten op het puntje van hun stoel en waren enorm onder de indruk van de spectaculaire show met paarden, zwaarden, een 3-koppige draak, water en vuur. Uiteraard konden we de Droomvlucht ook niet overslaan. Met een wachttijd van 30 minuten was dit de langste wachttijd van de hele dag.

De wondere wereld van het Sprookjesbos

De jongens hollen door het Sprookjesbos van sprookje naar sprookje. We lopen tussen de trollen ren reuzen, we zien rode schoentjes dansen en schatten met gouden munten. De jongens maken een ritje in de zwanen en kijken hun ogen uit. Inmiddels hebben we al 14 kilometer gelopen en begint iedereen een beetje moe te worden. Om de dag af te sluiten, eten we nog gezellig met elkaar om vervolgens moe en voldaan richting huis te gaan. Als we het parkeerterrein afrijden, zijn de jongens al in dromenland.

We kijken met een heerlijk gevoel terug op onze dag in de Efteling. Het weer was perfect, de langste wachttijd was zo’n 30 minuten voor een attractie en we hebben ontzettend veel avonturen beleefd. Maar er blijft nog steeds van alles te ontdekken, zo zijn we nog lang niet overal in het park geweest en hebben we niet alle attracties gedaan. Des te meer reden om nog een keer terug te komen. In de Efteling kun je weer even kind zijn, je zorgen vergeten en genieten van de magie om je heen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo